TANSİYONU DÜŞÜREBİLİR
Kaju, kan basıncını düşürebilir. Kaju tüketimi aynı zamanda daha düşük trigliserit seviyeleriyle de bağlantılı. Kandaki bir tür yağ, seviyeler yüksek olduğunda inme, kalp krizi ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Yine de tüm kajuların bu konuda eşit yaratılmadığını unutmayın. Paketlenmiş kajuların çoğu tuzlu gelir ve fazla tuzlu yiyecekler yüksek tansiyonla bağlantılıdır.
KOLESTEROLÜ DENGELER
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde 2017 yılında yapılan bir araştırma, kajuları düzenli olarak tüketmenin "kötü" LDL kolesterolünüzü azaltabileceğini buldu. Sadece bu değil, aynı zamanda Journal of Nutrition'da 2018 yılında yapılan bir araştırma, kajudan zengin bir diyetin "iyi" HDL kolesterol düzeylerini artırdığını gösterdi.
KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Journal of Nutrition'da yayınlanan 2018 tarihli bir araştırma, tip 2 diyabetli kişilerin 12 hafta boyunca günde 30 gram çiğ, tuzsuz kaju fıstığı yediklerinde, kardiyovasküler risk faktörlerinde bir düşüş yaşadıklarını buldu: kan basıncı ve HDL kolesterolü düşürdü. Kaju fıstığının kardiyovasküler hastalık riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmesinin olası nedeni, iyi bir tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri kaynağı olmalarıdır, bu da LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.