Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için yaşam boyu doğru ve dengeli beslenmeniz gerekiyor. Vücudunuz her zaman kalsiyuma ihtiyaç duyar. Özellikle kemiklerinizi güçlendirmek için kalsiyum zengini olan besinleri tüketmeniz gerekir. Kalsiyum deposu olan gıdaları Posta.com.tr okurları için derledik. www.posta.com.tr Süt ürünleri en iyi kalsiyum kaynaklarıdır. Bunda hiç şüphe yok. Soya ve badem sütünde bol miktarda kalsiyum bulunur. Kemikleri güçlendirir ve vücut sağlığını korur. Ispanak, lahana ve karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum açısından çok zengindir. Kemik ve diş sağlığınızı destekleyebilen, yüksek oranda emilebilir mükemmel bir kalsiyum kaynağıdırlar. Ayrıca zengin miktarda A vitamini, K vitamini, E vitamini, C vitamini, beta-karoten, folat, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri içerirler, bu da onları genel sağlık için oldukça faydalıdır. Vegan dostu bir kalsiyum kaynağı arıyorsanız, fasulye ve baklagiller, tercih edeceğiniz yiyecekler olmalıdır. Ek olarak, sindirim için iyi olan ve enerji seviyelerini yükseltebilen lif ve protein içerirler. Peynir, kalsiyum açısından oldukça zengindir. Geleneksel peynir 100 g'da 176 mg kalsiyum içerirken, peynir porsiyon başına 350 mg kalsiyum içerir. Soya fasulyesinden yapılmıştır, vegan dostudur ve harika bir lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Peynir de protein açısından zengindir. Fındık, az miktarda kalsiyum içeren oldukça besleyici atıştırmalıklardır. Bununla birlikte, özellikle bademler, 1/4 fincan 35 gram başına 97 mg sağlayan yüksek düzeyde kalsiyum içerir. Yanında, 35 gram başına Önerilen Diyet Alımının (RDI) %6'sını sağlayan Brezilya fıstığı var. Ayrıca lif, sağlıklı yağlar ve protein de içerirler.