Bu kuru meyveleri diyetinize dahil ettiğinizde, dengeli bir diyet ve egzersizle kalsiyum seviyenizi iyileştirmenin lezzetli bir yolu olabilir. Yetişkin bir insan vücudu, kadın ve erkeklerde sağlıklı olarak adlandırılabilecek ortalama 1000 mg kalsiyuma ihtiyaç duyar. Kalsiyum açısından zengin 10 kuru meyve ve tohum aşağıda sıralanmıştır. Badem, 28 gramında yaklaşık 76 mg kalsiyum içeren zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Badem önemli besinler ve sağlıklı yağlarla doludur ve zengin bir E vitamini kaynağıdır.Diyetinize harika bir katkı sağlar ve aynı zamanda beyni güçlendirir. Badem ayrıca kalp krizi olasılığını azaltır ve zengin bir bakır ve manganez kaynağıdır. Tüketilmesi tatlı olan incirin 100 gramında yaklaşık 55 mg kalsiyum bulunur. Diyet lifi ve kan basıncını ve sindirim sistemini kontrol eden potasyum zengini bir antioksidandır. İncir aynı zamanda kilo vermeye, kalbin korunmasına yardımcı olur ve böylece üreme problemlerini tedavi ederek kabızlığı önler. Hurma tatlıdır ve 100 gramında yaklaşık 64 mg kalsiyum bulunur. Harika bir atıştırmalık seçeneğidirler ve mineraller, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindirler.Hurma ayrıca sindirime, kalp sağlığına yardımcı olur ve vücudu hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda doğal emeğin hafifletilmesi sürecine de yardımcı olur. Hurma yulaf ezmesi ve smoothie olarak tüketilebilir. Kuru erik sindirime faydalarıyla bilinir ve 100 gramında yaklaşık 43 mg kalsiyum içerir. Kuru eriklerin tadı lezzetlidir ve insan vücuduna çeşitli şekillerde yardımcı olan elektrolitli iyi bir potasyum kaynağıdır. Böylece kalp ritmine, sinir uyarılarına, sindirime ve kan basıncına yardımcı olur. www.posta.com.tr Genellikle diyet faydalarıyla bilinen kalsiyum, 100 gramda yaklaşık 631 mg kalsiyum sağlar ve lifli omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Kemiklerin güçlenmesine çok iyi gelir ve daha iyi emilim ve sonuç için sabah saatlerinde su ile birlikte alınmalıdır. Susam tohumları kalsiyum yüklüdür ve 100 gramında yaklaşık 989 mg içerir. Vücuttaki kalsiyum seviyesini artırmak için onları oldukları gibi yiyebilir veya salatalara, yoğurda veya diğer yemeklere sürebilirsiniz. Genellikle Hintli aileler lezzetli ladoolar yapar. Fındık yaklaşık 114 mg kalsiyum içerir ve zengin bir E vitamini, B1 vitamini ve B6 vitamini kaynağı olarak kabul edilir; ayrıca bakır, manganez, folat, antioksidanlar ve fosfor açısından da zengindir ve ayrıca kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. vücut. Kaju fıstığı, vitaminler, mineraller ve faydalı bitki bileşiklerini de içeren zengin bir protein, lif ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Kaju fıstığı ayrıca kilo vermeye yardımcı olur, kan şekeri seviyesini kontrol eder ve kalp sağlığına iyi gelir. Kaju fıstığı yaklaşık 57,20 mg kalsiyum içerir. Antep fıstığı lezzetli bir besin kaynağıdır ve yaklaşık 100 gram kalsiyum içerir, bu da onu güçlü kemikler için mükemmel bir seçimdir. %20 protein oranıyla çok daha yüksek bir protein kaynağıdır ve aynı zamanda kilonuzu yönetmenize de yardımcı olur. Yüksek bir antioksidan kaynağı olan antep fıstığı her zaman diyetinize dahil edilmelidir.