Glisemik indeks 0 ile 100 arasında değişir ve 100 en yüksek değerdir. Glisemik indeks 60'ın üzerinde olduğunda yüksek olduğu söylenir. Düşük glisemik indeksli ise tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olur ve kan şekeri artışını kademeli şekilde gerçekleştirir.
Bu nedenle iştahı sınırlamaya ve kiloyu kontrol etmeye yardımcı olur ve diyabet ve prediyabet hastaları tarafından rahatlıkla tüketilebilirler. Çok tatlı olan meyveler genel olarak oldukça yüksek bir glisemik indekse sahiptir. Ancak bazıları daha makul glisemik indeks değerlerine sahiptir.
İşte glisemik indeksi düşük olan ve kan şekerini yükseltmeyen 10 meyve.
Greyfurt
Narenciyeler arasında glisemik indeks değeri en düşük olan greyfurttur. Greyfurtun glisemik indeksi 25 civarındadır.