Son dakika meyveler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meyveler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meyveler haber sayfamızda...
Sebzeler ve meyveler, taze tüketildiklerinde en lezzetli ve besleyici hallerindedir. Ancak, doğru saklanmadıklarında hızla bozulabilirler. Sebzelikteki besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için ise aslında tek bir yöntem uygulamak yeterli oluyor. İşte sebzelikteki besinlerin çürümesini önleyen o mucize yöntem!
Doğanın sunduğu şifalı güçlerden faydalanmak, sağlıklı bir yaşamın sırrını elinizin altında bulundurmak gibidir. Bazı bitkiler ve meyveler, kayalık alanlarda bile yaşam bulur, tıpkı gizli bir hazine gibi doğanın korumasında saklanır. Bu besinler, sadece doğada var olmanın ötesinde, vücudumuz için inanılmaz faydalar sunar. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi güçlendirmekle kalmaz, kan yapımını destekler ve damarları genişleterek dolaşımınızı iyileştirir. Peki, sağlığımıza sağlık katan o besinler neler? İşte yanıtı...
Sağlığımız için yararlı besin kaynaklarının başında meyveler geliyor. Yaz aylarının favorisi bir meyve var ki ne tadına ne de şifasına doyum olmuyor. Tanesi 17 kalori olan bu meyveyi yediğinizde vücudunuza C vitamini, potasyum ve demir yükleyip kabızlığın kökünü kazıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize...
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Meyveler, severek tükettiğimiz ve sağlığımız için büyük faydaları olan besin kaynakları arasında yer alır. Bu besinleri çeşitli formlarda tüketebiliriz. Bir meyvenin suyu var ki hem her derdimize deva oluyor hem de neredeyse her mevsimde ulaşabiliyoruz. İşte doktorların her köşe başında satışı yapılmalı dediği o mucizevi meyve suyu!
Bazı meyve çeşitleri, içerdiği doğal besin maddeleriyle adeta bir şifa deposu gibidir. Bu meyveler; vücuda gerekli vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları sunarak bağışıklığı güçlendirir. Peki, hangi meyve çeşidi düzenli olarak tüketilmeli? Olumlu etkileri nelerdir?
Sağlıklı beslenme, kilo kaybında temel bir rol oynuyor. Dengeli bir diyette sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve protein kaynaklarına yer vererek fazla kilolardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Rafine şekerlerden, işlenmiş gıdalardan ve doymuş yağlardan kaçınmak önemli. Porsiyon kontrolü ve düzenli egzersizle birleştirildiği zaman sağlıklı beslenme zayıflamaya yardımcı oluyor. Tam da bu noktada bazı besinleri özellikle tüketmek gerekiyor. Bu gıdalar, hızlı bir şekilde kilo vermeye destek oluyor. Peki, bu besinler hangileri? Zayıflamaya nasıl yardımcı oluyor?
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Sağlıklı bir yaşam için vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri C vitamini. Bağışıklık sistemini desteklemesiyle bilinen bu vitamin, aynı zamanda cilt sağlığından kansere karşı koruyucu etkiye kadar birçok fayda sağlıyor. Peki, hangi meyveler C vitamini bakımından zengin? İşte günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz o meyveler...
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
Modern yaşam temposu, beslenme alışkanlıklarımızı ve vücudumuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmemize neden olabiliyor. Özellikle kadınlar için hormonal dengeden bağışıklık sistemine, kemik sağlığından enerji seviyelerine kadar pek çok faktör sağlıklı yaşam sürdürebilmek adına doğru besin öğelerine ihtiyaç duyar. Bu noktada takviyeler önemli bir destek sağlayabilir. Ancak bilinçli bir kullanım, sağlık açısından kritik öneme sahip.
Tropikal meyveler, günümüzde dünyanın her yerine ulaşıyor. Sevilen ve sık tüketilen meyvelerin yanı sıra henüz keşfedilmemiş, değeri bilinmeyen farklı meyvelere rastlamak da mümkün oluyor. Çin kökenli olan o meyve ise "kralların meyvesi" olarak biliniyor. İşte portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeren, şifa kaynağı meyve ve faydaları...
Dengeli protein tüketimi nasıl olmalı? Böbrek sağlığını etkiler mi? Vegan beslenme ile nasıl uyarlanabilir? Diyetisyen Elvan Odabaşı, yüksek proteinli diyetlerin vücut sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı.
Ramazan ayı içerisinde uzun süre aç kalınacak olması nedeniyle en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında beslenme önerileri geliyor. Gece kalkılan sahurda hafif yemekler tüketmek, iftar sofralarında uzun süren açlığın ardından yemeğe yavaş ve aralıklı devam etmek sağlık açısından önem arz ediyor. İşte Ramazan ayı beslenme önerileri...
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
Mevsim geçişlerinde değişkenlik gösteren hava sıcaklıkları birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Beslenmeninse bağışıklık üzerinde büyük etkileri bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Seda Uşarer, "Kıştan bahara geçiş döneminde çeşitli solunum yolları hastalıkları ve alerji sıkça görülmektedir. Bu yüzden oruç tutarken vücut direncini korumak gerekli" diyerek sahur ve iftarda bağışıklığı desteklemenin etkili yollarını paylaştı.
Sebzeler ve meyveler, taze tüketildiklerinde en lezzetli ve besleyici hallerindedir. Ancak, doğru saklanmadıklarında hızla bozulabilirler. Sebzelikteki besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için ise aslında tek bir yöntem uygulamak yeterli oluyor. İşte sebzelikteki besinlerin çürümesini önleyen o mucize yöntem!
Sağlığımız için yararlı besin kaynaklarının başında meyveler geliyor. Hatay'da hasadı başlayan o meyve bin bir zorlukla toplanıyor ama ne tadına ne de şifasına doyum olmuyor. Onu kaynatıp bardak bardak içince vücuda C vitamini ve demir yükleyip kabızlığın kökünü kazıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize...
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
İnsanoğlu olarak çok ciddi bir çöp sorunumuz var. Gökdelenlerle eş oranda yükselen çöp yığınları içinde yaşıyoruz ve bu çöplerle nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz. Geri dönüştürmeye kalktığımızda da çevreye zarar vermeye devam ediyoruz. Çöpleri yakmak uzmanlara göre ‘yapılabilecek en korkunç şey’. Zira yakılırken havaya muazzam sera gazı salınımına sebep oluyorlar, ki bunlar kanserojen madde içeriyor ve böylelikle küresel ısınmayı daha da artırıyor. Atıklarımız enerji üretim tesislerinde vs. geri dönüştürülse dahi geri dönüşüm sürecinde harcanan enerjiyle ve açığa çıkan zararlı maddelerle doğada ciddi hasara yol açıyorlar. Peki o zaman ne yapacağız?
Ramazan ayına sayılı günler kala doğru beslenme, oruç tutacaklar için önemli bir gündem maddesi haline geldi. Sahurda tercih edilen besinler gün boyu enerji seviyesini korumak ve susuzluk hissini azaltmak için büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hande Nur Onur Öztürk, Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
Mersin'in Erdemli ilçesinde hasat yapılırken, yağan kar ise görsel şölen sundu. Mucize besinin faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, bu besin ne ve faydaları neler? İşte yanıtı...
Meyveler sağlığımız için oldukça önemli besin kaynakları arasında yer alıyor. Bir meyve var ki onun suyu adeta şifa saçıyor. Karaciğerin yenilenmesine yardımcı olup, bağırsakları çalıştırırken kalp damarlarını açarak yağları çözen bu mucize meyve suyu, adeta bir sağlık deposu gibi işliyor. İşte, her yudumuyla vücudu resetleyen bu mucizevi sıvının faydaları!
İçerisinde yer alan vitaminler ve faydaları saymakla bitmeyen Avokadoyu satın aldığımızda çoğu zaman sert bir şekilde olur. Avokado'nun tüketimini hızlandırmak için ise birkaç pratik yöntem bulunuyor. İşte Avokado'nun olgunlaşma sürecini hızlandıracak yöntemler...