Pratik BilgilerBu yöntem Avokadoyu tüketme sürenizi hızlandıracak! İşte Avokadoyu kolayca yumuşatmanın yolu...

Bu yöntem Avokadoyu tüketme sürenizi hızlandıracak! İşte Avokadoyu kolayca yumuşatmanın yolu...

Paylaş
Bu yöntem Avokadoyu tüketme sürenizi hızlandıracak! İşte Avokadoyu kolayca yumuşatmanın yolu...

İçerisinde yer alan vitaminler ve faydaları saymakla bitmeyen Avokadoyu satın aldığımızda çoğu zaman sert bir şekilde olur. Avokado'nun tüketimini hızlandırmak için ise birkaç pratik yöntem bulunuyor. İşte Avokado'nun olgunlaşma sürecini hızlandıracak yöntemler...

Mustafa EFE/Posta.com.tr - Kalp sağlığı, Bağışıklık, Sindirim, Cilt Sağlığı gibi birçok faydası olan son yıllarda ülkemizde tüketimi çoğalan meyveler arasında yer alan Avokado satın alındığında genelde sert olur ve hemen tüketmek mümkün olmayabilir. Avokado'nun olgunlaşma sürecini hızlandıracak, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. İşte Avokado tüketimini hızlandırabileceğiniz basit ama pratik yöntemler...

Haberin Devamı

1. Kağıt Torba Yöntemi

Avokadonuzu bir kağıt torbaya koyun ve torbanın ağzını kapatın. Hava sirkülasyonu sınırlı olduğu için avokado daha hızlı olgunlaşır.
Ekstra hız için, torbaya bir elma veya muz ekleyebilirsiniz. Bu meyveler etilen gazı salar ve avokadonun daha hızlı olgunlaşmasını sağlar.

2. Fırın Yöntemi

Avokadonuzu alüminyum folyo ile sarın ve fırına koyun.
Fırını 90°C'ye ısıtın ve avokadoyu yaklaşık 10-15 dakika boyunca ısıtın.
Avokado yumuşamaya başladıysa, hemen fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu yöntem, avokadonun dışının hızla yumuşamasını sağlar, ancak iç kısmı her zaman tam olarak olgunlaşmayabilir.

3. Birkaç Saat Suda Bekletme

Avokadonuzu kabuğuyla birlikte, sıcak (ama kaynar olmayan) suya koyun.
Yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Sıcaklık, avokadonun olgunlaşma sürecini hızlandıracaktır.
Ancak bu yöntemi dikkatli uygulayın çünkü fazla bekletmek avokadonun dokusunu bozabilir.

Haberin Devamı

4. Gazete Kağıdına Sarma Yöntemi

Avokadonuzu gazete kağıdına sarın ve oda sıcaklığında birkaç gün bekletin. Gazete, etilen gazını hapseder ve avokadonun daha hızlı olgunlaşmasına yardımcı olur.

6. Muz ve Elma Yöntemi

Muzlar ve elmalar doğal olarak etilen gazı üretirler. Bu gaz, avokadonun hızla olgunlaşmasını sağlayabilir.
Avokadonuzu, bir muz ya da elma ile birlikte bir kağıt torbada bekletin.

Bu yöntemlerle avokadonuzu daha hızlı bir şekilde olgunlaştırabilir, hemen kullanıma uygun hale getirebilirsiniz. En doğal yöntemlerden biri, kağıt torba içinde bekletme olsa da, acil durumlar için mikrodalga gibi daha hızlı çözümler de mevcuttur.