Gerekli besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. İletirken de, artık maddeleri atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara iletir. Bu nedenle kan sağlığı başta organlarımız için oldukça hayati öneme sahiptir.
Günlük tükettiğimiz besinler, kanımızın yapısı, akışkanlığı ve sağlığına dair olumlu veya olumsuz katkılar sağlayabilir.
Örneğin sarımsak, zerdeçal, üzüm, limon gibi yiyecekler kanı sulandırmaya yardımcı olurken fasülye, domates, şalgam, ıspanak gibi K vitamini içeren gıdalar ise pıhtılaşmasına yol açar.
Bu noktada yiyeceklerle birlikte vücudumuza aldığımız başta "cıva" olmak üzere zehirli maddeler de bulunur. Kan akışıyla vücudumuza dağılan zehri temizlemek için "kişniş kürü" iyi bir alternatiftir.