Kişniş

Kişniş Haberleri

Son dakika kişniş haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kişniş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kişniş haber sayfamızda...
Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Sağlığın doğal koruyucusu: Damardaki kolesterolü süpürüyor

Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Sağlığın doğal koruyucusu: Damardaki kolesterolü süpürüyor

2.11.2024
Bazı bitkilerin düzenli tüketimi, sağlığı koruma ve güçlendirme yolunda doğal bir destek sunar. İçerdikleri özel bileşenlerle bedenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar, direnç kazandırır. Bu bitkiler, her gün beslenmeye eklenerek vücudu dış etkenlere karşı daha güçlü ve dengeli hale getirebilir.
MasterChef körili tavuk tarifi! Körili tavuk nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef körili tavuk tarifi! Körili tavuk nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

25.09.2024
MasterChef haftanın son oyununda şefler tarafından istenen körili tavuk tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği körili tavuğu yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen tulumba tatlısı tarifi...
Aşçıların sığınağı...

Aşçıların sığınağı...

15.09.2024
Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t- Tabbâhîn yani, ‘Aşçıların Sığınağı’ 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılan ve basılan ilk Türkçe yemek kitabıdır. Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar için 300’e yakın t
Halk arasında 'aşotu' olarak da biliniyor! Vücuda adeta format atıyor: Yemeklere 1 kaşık eklemek yetiyor, organları dip köşe temizliyor

Halk arasında 'aşotu' olarak da biliniyor! Vücuda adeta format atıyor: Yemeklere 1 kaşık eklemek yetiyor, organları dip köşe temizliyor

5.09.2024
Bazı bitkiler, içerdikleri doğal bileşenlerle vücudun ihtiyaç duyduğu desteği sağlar. Bu bitkiler, düzenli tüketildiği zaman enerji seviyesini artırır, sindirimi destekler ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır. Doğal içerikleri sayesinde vücudu dengeleyerek günlük yaşamda daha iyi hissetmenize yardımcı olurlar. Peki, vücuda iyi gelen bu bitki hangisi? Faydaları nelerdir?
Mardin'de 'Gızbara' olarak da biliniyor! Yakıp kavuran güneşin altında 3 gün bekletiliyor: Vücuda reset atıp organları koruyor

Mardin'de 'Gızbara' olarak da biliniyor! Yakıp kavuran güneşin altında 3 gün bekletiliyor: Vücuda reset atıp organları koruyor

12.08.2024
Mardin'deki hasat mesaisi kaldığı yerden devam ediyor. Bölgede en çok kullanılan şifalı bitki de hasadı başlayanlar arasında yer alıyor. Şubat ayında toprakla kavuşan bitki, yaz mevsiminin kapısının aralanması ve sıcaklıkların yükselmesiyle toplanıyor. Hasat süreci ise kendi içinde büyük zorlukları barındırıyor. İşte tüm detaylar...
Masterchef lagos tarifi! İçli lagos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mehmet Şef'in gizli tarifi!

Masterchef lagos tarifi! İçli lagos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mehmet Şef'in gizli tarifi!

12.08.2024
MasterChef Türkiye yeni sezonun ilk eleme oyununda Mehmet Şef'in gizli tarifi olan içli lagosun yapılması istendi. Mehmet Şef'in tüm detaylarıyla anlattığı lagosu yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli lagos tarifi!
Pazarda görünce burun kıvırıyoruz ama kandaki zehri dışarı atıyor! Akciğer, karaciğer ve böbrekleri çamaşır suyu ile temizlemiş gibi yapıyor

Pazarda görünce burun kıvırıyoruz ama kandaki zehri dışarı atıyor! Akciğer, karaciğer ve böbrekleri çamaşır suyu ile temizlemiş gibi yapıyor

6.08.2024
Günlük tükettiğimiz besinler, kanımızın yapısı, akışkanlığı ve sağlığına dair olumlu veya olumsuz katkılar sağlayabilir. İşte kanı temizleyen ve zehri söküp atan kişniş kürünün yapılışı ve faydaları...
Halk arasında aş otu olarak biliniyor! Balla karıştırıp tüketildiğinde tansiyonu anında düşürüyor, turistlerin yeni favorisi, vücuttaki ödemi söküp atıyor

Halk arasında aş otu olarak biliniyor! Balla karıştırıp tüketildiğinde tansiyonu anında düşürüyor, turistlerin yeni favorisi, vücuttaki ödemi söküp atıyor

9.07.2024
İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen pek çok gıda bulunuyor. Bu meyve ve sebzelerin bazıları kemiklere güç verirken bazıları ise vücuttaki ödemi söküp atıyor. Bir tanesi var ki sağlığa faydaları say say bitmiyor, balla karıştırılıp tüketildiğinde tansiyonu anında düşürüyor. Peki, o besin nedir?
Bu tarif 5 bin yıl öncesine dayanıyor! İçtiğiniz anda beyni 10 yıl gençleştiriyor: Hafızayı fişek gibi çalıştırıyor, yeni hücre üretim hızını ikiye katlıyor

Bu tarif 5 bin yıl öncesine dayanıyor! İçtiğiniz anda beyni 10 yıl gençleştiriyor: Hafızayı fişek gibi çalıştırıyor, yeni hücre üretim hızını ikiye katlıyor

9.07.2024
Beyin sağlığı, bireyin genel sağlığı ve yaşam kalitesi için kritik önem taşıyor. Beyin, karmaşık işlevleri yönetiyor. Bilişsel, duygusal ve fiziksel sağlığı etkiliyor. Sağlıklı bir beyin, zihinsel keskinlik, öğrenme yeteneği ve duygusal dengeyi destekliyor. Tüm bunları sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için bazı besinleri özellikle tüketmek gerekiyor. Peki, bu besinler hangileri? Nasıl tüketilmeli?
Günde bir tutam yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Yoğurt ile karıştırıp tüketilirse etkisi 10 katına çıkıyor

Günde bir tutam yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Yoğurt ile karıştırıp tüketilirse etkisi 10 katına çıkıyor

2.07.2024
Şifalı bitkilerin faydasını bilmeyen yoktur. Yeterli dozda tüketilen birçok bitki insan sağlığına yararlıdır. Bu bitkilerden birisi de hak arasında kinzi ya da aşotu olarak bilinen maydanozgiller familyasından birisi olan, yaprakları maydanozu andıran, 20-60 santimetre yüksekliğinde, tüysüz, bir yıllık ve otsu bir bitki olan kişniş. Birçok faydası bulunan kişniş, zengin bir kalsiyum kaynağıdır.
Basura en doğal çare ondaymış! 1 kaşık balla karıştırıp yiyince ağrıyı sızıyı bıçak gibi kesiyor! Kolesterolü de damardan silip atıyor

Basura en doğal çare ondaymış! 1 kaşık balla karıştırıp yiyince ağrıyı sızıyı bıçak gibi kesiyor! Kolesterolü de damardan silip atıyor

18.06.2024
Basur, yaşam kalitesini ciddi anlamda düşüren, son derece sancılı ve acı verici bir rahatsızlık olarak biliniyor. Halk arasında oldukça yaygın bir şekilde görülen bu rahatsızlığın çaresi ise aslında yine doğada gizli! İşte basura en doğal çare olan, gözümüzün önündeki o mucize...
Lezzetin zarafeti: Sessiz lüks

Lezzetin zarafeti: Sessiz lüks

2.06.2024
Sevgili okurlarım gastronomi dünyası sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. Bu değişimlerin arasında son dönemde dikkat çeken bir trend var; sessiz lüks. Geleneksel olarak lüks restoran deneyimi, pahalı dekorasyonlar, görkemli sunumlar ve gösterişli atmosferlerle ilişkilendirilirken, sessiz lüks trendi bu kavramı daha sade, zarif ve içsel bir düzeye taşıyor. Sessiz lüks, fazla gösterişten uzaklaşarak daha sade ve sakin bir atmosfer yaratmayı hedefler. Restoranların dekorasyonunda, yiyeceklerin sunumunda ve hatta hizmet tarzında daha basit ama zarif bir yaklaşım benimsenir.
En yararlı baharat çeşitleri nelerdir? İşte en faydalı baharatlar

En yararlı baharat çeşitleri nelerdir? İşte en faydalı baharatlar

29.04.2024
Yemek denilince akla ilk gelen malzemeler arasında baharat çeşitleri oluyor. Yemeğin daha da lezzetlenmesi için kullanılan baharatlar, kimi zaman dokunsa da kimi zaman sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. Peki en yararlı baharat çeşitleri nelerdir? İşte yemeklerde ve çaylarınızda kullanabileceğiniz en faydalı baharatlar...
Yemeklere avuç avuç atın: Dünyanın en zengin demir deposuymuş! Kolesterolü damardan kazıyıp atıyor, kan şekerini de dengeliyor!

Yemeklere avuç avuç atın: Dünyanın en zengin demir deposuymuş! Kolesterolü damardan kazıyıp atıyor, kan şekerini de dengeliyor!

6.04.2024
Kişniş, hem baharat olarak kullanılan tohumları hem de yapraklarıyla tüketilen bir bitki olarak biliniyor. Hem Asya mutfağında hem de dünya mutfaklarında sıkça kullanılan kişniş, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. İşte mucizeleri saymakla bitmeyen kişnişin faydaları!
Sahur ve iftarda yemeği çok kaçırdıysanız bu çay tam size göre! Bir bardağı bile bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, sindirim sorunlarını çözüyor!

Sahur ve iftarda yemeği çok kaçırdıysanız bu çay tam size göre! Bir bardağı bile bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, sindirim sorunlarını çözüyor!

21.03.2024
11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle birlikte sofralar çeşitli yemeklerle şenlendi. Rahmet ve bereket ayının huşusunu kalabalık sofralarda yaşayanlar yemeği fazla kaçırabiliyor. Eğer siz de sahur ve iftardan sonra yaşadığınız şişkinlikten şikayetçiyseniz bu çay tam size göre. İçerisinde kişniş tohumu, rezene tohumu, zencefil ve nane yaprağı gibi malzemelerin bulunduğu bu çay ile sindirim sisteminiz rahatlayacak.
Demir, potasyum, kalsiyum ne ararsan onda: Kolesterolü silip atıyor! Doymuş yağ oranı en düşük besin

Demir, potasyum, kalsiyum ne ararsan onda: Kolesterolü silip atıyor! Doymuş yağ oranı en düşük besin

12.02.2024
Kişniş, hem baharat olarak kullanılan tohumları hem de yapraklarıyla tüketilen bir bitki olarak biliniyor. Hem Asya mutfağında hem de dünya mutfaklarında sıkça kullanılan kişniş, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. İşte mucizeleri saymakla bitmeyen kişnişin faydaları!
Tıkalı bağırsakların düşmanı! 1 kase yoğurda 1 kaşık ekleyin: Mide kramplarına son veriyor

Tıkalı bağırsakların düşmanı! 1 kase yoğurda 1 kaşık ekleyin: Mide kramplarına son veriyor

17.01.2024
Yemeklerin ve sosların içerisinde sıklıkla kullanılan, sevilen baharatlar arasında yer alan kişniş, Çin maydanozu ismi ile de tanınıyor. Dünya genelinde sıkça tüketilen ve vücuda faydaları saymakla bitmeyen bu bitki özellikle mide sorunları için kökten çözüm sağlıyor. İşte kişnişin bilinmeyen tüm faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiği...
Ciltteki iltihaplanmayı söküp atıyor! Vücudu şifaya boğan antioksidanların hepsi onda

Ciltteki iltihaplanmayı söküp atıyor! Vücudu şifaya boğan antioksidanların hepsi onda

27.12.2023
Hem baharat olarak hem de bitki olarak kullanılan bir bitki olan kişniş, sindirim sağlığından iltihap azaltıcı etkisine kadar pek çok konuda insan sağlığına sayısız fayda sağlıyor.
Ciltteki iltihaplanmayı söküp atıyor! Vücudu şifaya boğan antioksidanların hepsi onda

Ciltteki iltihaplanmayı söküp atıyor! Vücudu şifaya boğan antioksidanların hepsi onda

28.11.2023
Hem baharat olarak hem de bitki olarak kullanılan bir bitki olan kişniş, sindirim sağlığından iltihap azaltıcı etkisine kadar pek çok konuda insan sağlığına sayısız fayda sağlıyor.
Efes Kültür Yolu Festivali

Efes Kültür Yolu Festivali

12.11.2023
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu festivalleri kapsamında bu haftaki durağımız İzmir’di.
Karanlıkta feneriyle avlanan bir balık

Karanlıkta feneriyle avlanan bir balık

3.09.2023
Sevgili okurlar, çoğu zaman tercih ettiğimiz balıklarla ilgili lezzetin ötesinde bilgi sahibi olmadığımızı fark ediyorum. Yeme içme alışkanlıkları, bütünleşik bir kültür. Tükettiğimiz balığın nicelik ve niteliğini bilirsek, lezzeti kültürle birleştireceğimize ve masamızda yer alan ürünleri daha yakından tanıyacağımıza inanıyorum. Tükettiğimiz ürünlerin özelliklerini bilmek; kıymet vermekle eştir.
Biryani nasıl yapılır? MasterChef Biryani tarifi, yapılışı, malzemeler

Biryani nasıl yapılır? MasterChef Biryani tarifi, yapılışı, malzemeler

26.07.2023
TV8'in sevilen yarışması MasterChef'de yarışmacılar bu akşam Biryani tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler tadına doyum olmayan Biryani tarifi araştırıyor. Peki, Biryani nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Biryani tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Birria taco nasıl yapılır? MasterChef Birria taco tarifi, yapılışı, malzemeler

Birria taco nasıl yapılır? MasterChef Birria taco tarifi, yapılışı, malzemeler

12.07.2023
TV8'in sevilen yarışması MasterChef All Star yarışmasında 2021 ve 2022 yılında en çok aratılan tariflerden birisi olan Birria taco tarifi yapılıyor. Birçok ülkede yapılan Birria taco tarifi, bizim ülkemizde de tercih ediliyor. Peki, Birria taco nasıl yapılır? Birçok kişinin severek yiyeceği Birria taco tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Mutfaktaki ölümsüzlük iksiri

Mutfaktaki ölümsüzlük iksiri

2.07.2023
Sevgili okuyucularım, zeytinyağı serisine devam ediyoruz. Bu hafta size mutfağımızda çok önemli bir yer tutan zeytinyağlı yemeklerimizden bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi yüzyıllar boyu pek çok kültürle kaynaşan zengin Türk mutfağı, dünya mutfakları arasında en eskilerden biridir.
Zeytinin kadim hikayesi...

Zeytinin kadim hikayesi...

4.06.2023
Anadolu’da ‘ölmez ağacı’ denilen zeytinin hikayesi çok eskilere dayanır. İlk köklerini 10 binlerce yıl önce Akdeniz’de salmış olan zeytin, M.Ö. 4000 yılında Samiler tarafından ıslah edilmiştir ve ısınmadan vücut temizliğine; törenlerden yemeklere pek çok yerde kullanılmıştır.