Prof. Dr. Terekeci, yağlı karaciğer hastalığının yaygın bir sağlık sorunu olduğunu söyleyerek, "Karaciğerde az miktarda yağ içermesi tamamen normal bir durumdur ancak yağ depolaması karaciğerin toplam ağırlığının yüzde 10-15'ine ulaştığında kişi yağlı karaciğer hastalığı olabiliyor. Yağlı karaciğer hastalığı veya NASH genellikle hiçbir belirti vermiyor. Nadiren halsizlik, iyi hissetmeme, karnın sağ üst kısmında huzursuzluk, dolgunluk veya hafif bir ağrıya yol açabiliyor" ifadelerini kullandı.
Karaciğer fonksiyonunu iyileştirecek gıdalardan bahseden Prof. Dr. Terekeci, "Genel olarak, daha fazla bitki bazlı diyet yiyecekleri, sebzeler, meyveler ve sağlıklı yağlar dahil olmak üzere yararlı yağlı yiyeceklerini seçmek doğru olacaktır. Zeytin, zeytinyağı, fındık ve avokado gibi tekli doymamış yağlar açısından yüksek yiyecekler ve somon ile sardalye gibi doğal ortamından yakalanmış balıklar karaciğer fonksiyonunu iyileştirebilir. Chia tohumları, keten tohumu ve ceviz dahil olmak üzere omega 3 yağ asitleri açısından zengin besinler ve karaciğer hücrelerini hasardan korumaya yardımcı olabilecek yüksek antioksidan gıdalar, özellikle de bazı araştırmalar yağlı karaciğerin durumunu iyileştirebileceğini gösteren E vitamini açısından zengin maddeler karaciğeri iyileştirebilir. E vitamini açısından zengin bazı sağlıklı yiyecekler arasında ayçiçeği çekirdeği ve badem de bulunur. Enginar, hindiba, roka ve karahindiba gibi acı, yapraklı yeşillikler de dahil olmak üzere karaciğeri güçlendiren sebzeler tüketilmelidir. Kateşin bakımından zengin olan yeşil çayın vücut yağını azaltmaya ve obeziteyi tedavi etmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir" dedi.