Kavurucu sıcakta hasadı başladı! Kilosu 5 TL'den satılıyor, vücuttaki ödemi söküp atıyor, kolesterolü damardan kazıyor, K vitamini zengini, cildi mermer gibi yapıyor

Hava sıcaklıklarının artış göstermesi beraberinde hasatların hızlanmasını sağladı! Ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen hasat faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Kilosu 5 TL'den satışa sunulan sebzeye olan ilgiyse oldukça fazla! İşte o sebze hakkında merak edilenler...

Hatay'da yapılan tarım faaliyetlerinden alınan sonuç tüketiciyi memnun etti. Hasat sürecinin başlamasıyla elde edilen sebze, kilosu 5 TL'den tarladan kapış kapış satılmaya başladı! Peki, vücuttaki ödemi atan, kolesterolü damardan kazıyıp atan salatalığın faydaları nelerdir? Salatalık neye iyi gelir? Salatalık kürü nasıl yapılır?

SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ BULUYOR!
Kavurucu sıcağın etkisini hissettirdiği Hatay'da zorlu şartlarda hasadı devam eden salatalık kilogram fiyatı 5 TL'den tarladan alıcı buluyor. 40 dereceyi bulan sıcakta çalışan işçilerse 700 TL yevmiye alıyor.
Türkiye'nin bereketli topraklarından olan Hatay'da yaz mevsimiyle birlikte başlayan meyve ve sebzelerde hasat devam ediyor. Depremin vurduğu Hatay'da yaraları üreterek ve emek vererek sarılmaya devam ederken tarım işçilerinin de 40 dereceyi bulan kavurucu sıcakta zorlu mesaileri devam ediyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde doğal yollarla yetiştirilen ve hasadına başlanılan salatalıklar, tüketiciye satılmaya başlandı. Ülkenin bir çok noktasına gönderilen yerli salatalık tarladan 5 TL'den alıcı bulurken tarım işçileri de günlük 700 TL yevmiye alıyor.

900 KİLO MAHSUL ELDE EDİLİYOR
900 KİLO MAHSUL ELDE EDİLİYOR
“Günlük yevmiye 700 TL, çok yoruluyoruz”
Kavurucu sıcakta salatalık hasat eden Ayşe Kasap (19), “Tarlamız komple 10 dönüm, salatalık yaklaşık 2 dönümlük alanda var. Şu an tarladan salatalığın satış fiyatı 5 TL. Günlük yevmiye 700 TL, çok yoruluyoruz. Aşırı sıcak olduğu için dayanamıyoruz o yüzden erkenden başlıyoruz. Sabah saat 5-6'da tarlada oluyoruz. Havalar sıcak ve tarladaki salatalığın satış fiyatı 5 TL olduğu için bizi kurtarmıyor. 900 kilo çıkıyor bir ton çıkıyor. Salatalığı 1 buçuk ay filan oldu ekeli şu an 3-4 defadır oldu topluyoruz” ifadelerini kullandı.

SALATALIK KÜRÜ TARİFİ
Salatalık kürü malzemeleri nelerdir?
- 1 adet salatalık
- Yarım limonun suyu
- Birkaç yaprak taze nane veya bir çay kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı su
- Bal veya agave şurubu (isteğe bağlı, tatlandırmak için)

SALATALIK KÜRÜ NASIL YAPILIR?
- Salatalığı iyice yıkayın ve kabuğunu soyun. Dilimleyerek bir blender veya mutfak robotuna ekleyin.
- Limonun suyunu sıkın ve salatalık dilimlerinin üzerine ekleyin.
- Nane yapraklarını veya kuru naneyi ekleyin.
- 1 su bardağı suyu ilave edin.
- Tüm malzemeleri blenderdan geçirin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

- İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal veya agave şurubu ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
- Karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırabilirsiniz, ancak genellikle tüketilmesinde sakınca yoktur.
- Bu salatalık kürü, içerisindeki salatalık ve limon ile C vitamini açısından zengindir. Nane ise sindirimi desteklemeye yardımcı olabilir.
- Bu içeceği gün içinde tüketerek serinleyebilir ve sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz.

TAM BİR LİF ZENGİNİ
Salatalığın içeriğindeki suyun yanı sıra lif içeriği de oldukça yüksektir. Lif, sindirim sistemi sağlığı için önemlidir ve düzenli salatalık tüketimi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Lif, tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne de katkı sağlar.

CİLT SAĞLIĞINI KORUYOR
Salatalık cildin sağlığını destekleyici özelliklere de sahiptir. C vitamini içeriği sayesinde ciltteki kolajen üretimini artırabilir ve cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda salatalığın içeriğinde bulunan su, cildin nemlenmesine ve canlanmasına katkıda bulunur.