Kelle paçacı Muhammed Abdulgani, ‘‘Yaklaşık 10 yıldır çalışmış olduğum bu meslekte ustalarımız 60 yıldır çalışarak çok fazla usta yetiştirdiler. Kelle paça ve diğer ürünlerimizde kemik suyu kullanıyoruz. Bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücuttaki kemikleri güçlendiriyor. Kelle paça çorbası ve tandırda kelle nesilden nesile yıllardır süre gelen bir yemek. Biz sabahın erken saatlerinde iş yerimizi açarız ve gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarımızın ilgisi yoğun. Biz orijinal kemik suyunu kullanıyoruz. Bu kemik suyu ile kelle paça çorbası birleşince nezleye, gribe çok iyi geliyor. Sarımsağın, soğanında çok faydası var. Bizde de yemeklerimizin yanında sadece soğan ve sarımsak veriliyor” dedi. Kelle paça çorbası, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle yararlı bir besin kaynağıdır. Bunlar besin değerini artıran unsurlardır. Kelle paça çorbası faydaları arasında yer alan unsurlar şunlardır:İçeriğinde yer alan kolajen, kalsiyum ve magnezyum kemik gelişimine destek olur ve kırık kemiklerin iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda eklem ağrılarını hafifletme etkisi de vardır.Çocuklarda kemik gelişimini destekler. Bağ dokusunu desteklediği için dejeneratif eklem rahatsızlıklarına iyi gelir.Kolajen üretimine sağladığı katkıyla cildin daha genç görünmesine yardımcı olur.Antioksidan sayesinde bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyuculuk sağlar.