Son dakika grip haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan grip gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan grip haber sayfamızda...
Prof. Dr. Eda Kepenekli, "RSV respiratuar sinsityal virüs olarak biliniyor. Dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Genellikle soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip ciddi alt solunum yolu enfeksiyonlarına (zatürre ve bronşiyolit) yol açıyor" dedi.
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Acil tıp teknisyeni Emine Güneri, yıllardır İstanbul'da 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yaparak, hayat kurtaran müdahalelere imza attı. Ancak, 9 ay önce karşılaştığı meme kanseriyle mücadele süreci, onun hayatındaki en zorlu sınavlardan biri oldu. İşte tüm detaylar...
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Her grip ve viral hastalıklar sonrası toplumda sayıları hızla artan zatürre salgınları görmeye başladık" dedi.
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Kış aylarında soğuklar, hastalıkları da beraberinde getirir. Boğaz ağrısı, grip ve soğuk algınlıkları, en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan bazılarıdır. Doğanın sunduğu bazı mucizeler sayesinde bu olumsuz etkilerle başa çıkmak mümkün. Peki, incir marmelatının faydaları nelerdir? İncir marmelatı neye iyi gelir?
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Gribal enfeksiyon döneminden çıkıyoruz ama bu sıcak soğuk dengesi üst solunum yolu enfeksiyonu kapmanıza sebep olabilir." dedi.
Antibiyotiklerin bilinçsiz ve aşırı kullanımının pek çok soruna neden olabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Samra Heydarova, “Başta gereksiz kullanıma bağlı dirence neden olan antibiyotikler, bu anlamda insan sağlığını tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olarak tanımlanıyor. Aşılamanın yaygınlaştırılması, enfeksiyonları önleyecek ve antibiyotik ihtiyacını azaltacaktır” dedi.
İngiltere’de yaşayan 2 yaşındaki Juwan, bir tanıdığının onu öpmesi sonucu görme yetisini kaybetti. Acılı anne, bebeklerin öpülmesinin ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirterek diğer aileleri uyardı. Oğlunun yaşadığı bu trajik olayın ardından, benzer durumların yaşanmaması için farkındalık yaratmaya çalışıyor. İşte tüm detaylar!
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, “Bronşit ve zatürre ile çok karıştırılan hastalık bronşiolit, kış aylarında çocuklarda sıklıkla görülüyor. Bronşiolit, en sık 6 aylık bebeklerde görülen virüs kaynaklı bir hastalık. 2 yaşından küçük çocuklarda kış aylarında çok görülen bu hastalıkta bulaşıcılık yüksek. Virüsler, hasta kişilerin aksırmaları, konuşmaları ve öksürmeleri sırasında havaya karışıyor ve solunum yoluyla kolayca bulaşıyor” dedi.
Ihlamur gibi etkili bitki çayına rakip olabilecek tarçın çayı, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı oluyor. Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan bu çayın faydaları tabii ki bununla sınırlı kalmıyor. İşte tüm ayrıntılar...
Şubat ayında olmamızla birlikte havaların soğuması ve hastalıkların artması çoğu kişiyi araştırmaya geçirdi. Soğuk havalarda daha dikkatli olmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hijyen kurallarına uymak oldukça önemli. Peki Soğuk havada gripten korunmanın yolları nedir? İşte 7 adım
Mevsim geçişlerinde değişkenlik gösteren hava sıcaklıkları birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Beslenmeninse bağışıklık üzerinde büyük etkileri bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Seda Uşarer, "Kıştan bahara geçiş döneminde çeşitli solunum yolları hastalıkları ve alerji sıkça görülmektedir. Bu yüzden oruç tutarken vücut direncini korumak gerekli" diyerek sahur ve iftarda bağışıklığı desteklemenin etkili yollarını paylaştı.
Kış aylarının soğuk ve gri günlerinde vücudumuz genellikle savunmasız hale gelir. Bu dönemde bağışıklık sistemimizin gücünü artırmak ve vücudumuzu ısıtmak adına yapmamız gereken en önemli şeylerden biri de doğru beslenmektir. Eğer grip, soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi kış hastalıklarından şikayetçiyseniz, size harika bir önerimiz var: Balık çorbası!
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve rahatlatacak bazı kış çayları var. Damak tadınıza göre aşağıdaki kış çayı tariflerinden herhangi birini deneyebilirsiniz.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tansel Erol, kalp hastaları için kış aylarının zorlu geçtiğini belirterek, "Soğuk havalarda kalp damarları büzüşür. Kalp hastalarını bu durum çok etkiler. Bu nedenle özellikle 10 derecenin altındaki havalarda hastalarımızın kendini iyi koruması gerekir" dedi.
Kış aylarında öksürük ve grip, en yaygın sağlık sorunları arasında yer alır. Ancak Rusya gibi uzun ve sert kışlara sahip bir ülkede, soğuk algınlığı gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Ruslar, bu tür hastalıklarla mücadelede hemen ilaçlara yönelmek yerine, nesilden nesile aktarılan doğal yöntemleri tercih ederler. İşte Rusların soğuk algınlığı ve öksürükle başa çıkmak için kullandığı dört geleneksel yöntem:
Emzirme döneminde tüketilen kafeinin anne sütü ve bebek üzerindeki etkilerine değinen Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Betül Özbek, “Kafein, kahve, çay, çikolata, enerji içecekleri ve bazı ilaçlar gibi pek çok ürünün içinde bulunan bir molekül. Fazla kafein alımı bebeklerde huzursuzluk, gerginlik ve kötü uyku düzeni gibi olumsuz etkiler yaratabilir. Ayrıca, günde 450 ml’den fazla kahve tüketen annelerin sütündeki demir miktarının azalabileceği ve bu durumun bebeklerde kansızlık riski oluşturabileceği bulunmuştur. Erken doğmuş veya düşük doğum ağırlıklı bebekler kafeine daha duyarlı oldukları için, bu bebeklere sahip annelerin kafein tüketimini daha da sınırlamaları gerekmektedir. Bu nedenle, anneler kafein alımını sınırlamalı ve özel durumlarına göre doktorlarına mutlaka danışmalı” dedi.
Kış aylarının en yaygın solunum yolu hastalıklarından biri olan influenza (grip), özellikle çocukları etkileyerek yüksek ateş, halsizlik ve solunum sıkıntıları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Senem, “İnfluenza, sağlıklı bireylerde genellikle hafif seyrederken, bazı çocuklar için ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Özellikle 5 yaş altı çocukların, bağışıklık sistemi zayıf olanların ve kronik hastalığı bulunan çocuklar risk altında” dedi.