Diyet listelerinde gördüğünüz yağ yakmaya yardımcı lahana çorbası nasıl yapılır, biliyor musunuz? Sizin için besin değeri yüksek, mevsim sebzelerinden bolca yararlanacağınız; dilerseniz taneli, arzu ederseniz blender'dan geçirebileceğiniz şahane bir lahana çorbası tarifi ile geldik. İşte yağ yakmaya yardımcı besleyici ve lezzetli lahana çorbası tarifi... | Posta.com.tr Özel İşte size düşük kalorili, doyurucu ve besleyici bir çorba tarifi... Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu için kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz. Şayet bir yere gidiyorsanız termosunuzda götürebilirsiniz. Ev yapımı tavuk ya da et suyu1 adet büyük boy kuru soğan6 adet yeşil soğan1 adet büyük boy lahana2 adet yeşil biber1 demet kereviz sapı1-2 adet orta boy havuçİsteğinize göre, evinizde varsa 1-2 adet domates kadar ev yapımı domates konservesi (Kış mevsiminde domatesin faydalarından yararlanabilmek için mevsimindeyken kavanozlanmış domates kullanmanız daha iyi olur. Eğer mevsiminde yapılmış domates konserveniz yoksa domates kullanmayın.1 demet maydanoz2-3 kaşık zeytinyağı1 çay kaşığı kadar tuzPul biberKarabiberKöri ve acı sos (arzu edilirse) Sebzelerin kabuklarını soyun.Küçük ya da orta boy doğrayın.Mümkünse kalın tabanlı çelik tencereye önce zeytinyağını ardından yemeklik doğranmış soğanları ilave edip soğanları hafif öldürün.Soğanlar tamamen erimeden halka şeklinde doğradığınız havuçları tencereye atın ve renklerini verinceye kadar biraz daha kavurun. Bu, çorbanızın lezzetini artıracaktır.Dilerseniz soğanları ve havuçları hiç öldürmeden doğrudan da tüm malzemelerle birlikte haşlayabilirsiniz. Bunun için soğanları birkaç parçaya bölmeniz yeterli. Yemeklik doğramayın.Soğan ve havuçları öldürmeden direkt haşlamaya başlayacaksanız, zeytinyağını çorbaya sebzeler hafif yumuşadıktan sonra eklemeniz daha iyi olur.Tüm malzemeleri tencereye koyup üstünü örtecek kadar et veya tavuk suyu ilave edin.10 dakika boyunca yüksek ateşte kaynatın.Ardından tencereyi ocağın küçük bölmesine alın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada çorbanın tuzunu atın.Pişerken tencerenin kapağını açmayın. Arada bir yalnızca suyunu kontrol etmek için bakabilirsiniz. Ancak sebzeler de pişerken zaten suyunu verecektir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Köri gibi sosları sebzelerin yumuşamasına yakın; pul biber, acı biber, karabiber gibi renkli baharatları çorba piştikten sonra servis zamanı ekleyin.Köri ekleyecekseniz, önce pişen çorbanın suyundan ayrı bir kaseye alın. Köriyi buraya ekleyin, çorbanın suyu ile iyice erimesi için burada karıştırın. Ardından çorbaya bu şekilde ekleyin. Bu sayede çok daha homojen bir şekilde dağılacaktır.Ardından dilerseniz taneli olarak dilerseniz blender'dan geçirerek tüketin.