Zeytinyağlı portakallı rezene kökü tarifi
Zeytinyağlı portakallı rezene malzemeleri
- 1 kg kök rezene
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım soğan
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 adet küçük boy portakal
- Yarım su bardağı su
- 2 dal maydanoz
- 2 dal dereotu
- tuz
Zeytinyağlı portakallı rezene kökü yapılışı
1.Rezene, patates ve havucu irice doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla üzerine havuç, rezene ve patates ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birkaç dakika sote edip suyu ekleyin. 2 Tencerenin üzerine sebzelerin kararmasını önlemek için ıslak bir yağlı kağıt yerleştirip, kapağını kapatın. 20 dakika pişirip ince doğranmış portakalı tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.