Kolay tüketilen lezzetli turunçgillerden biri olan mandalina, beden sağlığı için oldukça faydalı etkilere sahip. Dyt. Zehra Bora Kara, mandalinanın faydalarını şu şekilde sıralıyor;
1- Antioksidanlar açısından zengin bir besindir.
Mandalina, flavonoidler gibi sağlığı iyileştiren bitki bileşikleri bakımından zengin olarak kabul edilmektedir. Flavonoidler, vücudumuzu oksidasyona yol açabilecek bir serbest radikal dengesizliğine karşı savunmaya yardımcı olan antioksidanlardır.
Flavonoidlerin kansere karşı korunmaya yardımcı olmasının bir başka yolu da kanser büyümesini destekleyen genleri baskılamak ve kansere neden olan bileşikleri etkisiz hale getirmektir.
2- Yüksek C vitamini kaynağıdır.
Cilt sağlığı, yara iyileşmesi ve uygun bağışıklık fonksiyonu için önemli olan C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynaktır.
C vitamini aynı zamanda demir emilimini artırdığından dolayı özellikle yumurta ile tüketiminde yumurtadan alınan demirin, vücut tarafından daha fazla emiliminin gerçekleştiği ise çalışmalarca desteklenmektedir. Ancak özellikle kahvaltı öğününde yumurta ve C vitamini kaynağı besinleri bir arada tüketirken yanında siyah çay gibi emilimi azaltan içecekleri bulundurmamak, araya yaklaşık 45 dakika koymak maksimum fayda açısından kıymetli olacaktır.