Ciğer terrine, hem lezzetli hem de zahmetli bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Peki, ciğer terrine nasıl yapılır? İşte ciğer terrine yapmanın püf noktaları... Malzemeler:500 gram tavuk ciğeri (temizlenmiş ve zarları ayıklanmış)150 gram domuz yağı veya tereyağı (tereyağı kullanırsanız, tereyağını eritip soğutun)1 adet soğan (ince doğranmış)2 diş sarımsak (ezilmiş)2 yemek kaşığı taze kekik (veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik) 1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber1/2 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)1 adet yumurta2 yemek kaşığı krema1 çay kaşığı toz şeker1/4 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı) Tavuk ciğerlerini iyice temizleyin. Kan ve zarları iyice ayıklayın.Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı domuz yağı veya tereyağını eritin.Soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin.Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan yağı tavada ısıtın ve ciğerleri ekleyin. Ciğerleri yaklaşık 5-7 dakika pişirin.Piştiklerinde içleri hafifçe pembe kalabilir, ama tamamen pişmeleri gerekir.Beyaz şarap kullanıyorsanız, ciğerler pişmeye yakın şarabı ekleyin ve buharlaşmasını bekleyin. Ciğerler piştikten sonra, soğutun.Daha sonra bir mutfak robotuna alın.Soğuyan soğan ve sarımsak karışımını, tuz, karabiber, kekik, toz şeker ve muskat ile birlikte ekleyin.Karışımı püre haline getirin. Püre haline gelen ciğer karışımına yumurta ve kremayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.Fırınınızı 160°C'ye (320°F) ısıtın. Bir terrine kalıbını (veya bir kek kalıbı) yağlayın ve içine pişirme kağıdı serin.Hazırladığınız ciğer karışımını kalıba dökün ve üstünü düzeltin. Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine kaynar su ekleyerek buharda pişirme yöntemi uygulayın (kalıbın yarısına kadar su koyun). Terrine'i 45-60 dakika kadar pişirin. İç sıcaklık 70°C (160°F) civarında olmalıdır.Piştikten sonra terrine’i fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğutun.Daha sonra buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin.Soğuduktan sonra terrine’i dilimleyin ve yanında turşu, ekmek veya salata ile servis yapın.