Son dakika ciğer haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ciğer gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ciğer haber sayfamızda...
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Mart ayı, doğanın uyanışını ve baharın gelişini kutlayan birçok kültürel ritüele ev sahipliği yapar. Bunların en köklülerinden biri, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, İran’dan Anadolu’ya uzanan Nevruz geleneğidir. Bahar ekinoksu ile birlikte doğanın yeniden doğuşu kutlanırken, mutfaklar da bu dönüşüme ayak uydurur.
Ramazanın da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı iftar saatine saatler kala taze taze hazırlanıp verilen siparişler ocağa diziliyor. İftar ve sahur vakitlerinde sofraları süsleyen tescilli lezzet, sadece bir mekanda günde ortalama 500 kilo tüketiliyor.
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.
Edirne, sadece tarihi yapılarıyla değil, aynı zamanda ünlü ciğeriyle de anılır. Yüzyıllardır yerel halkın sevdiği, şehre özgü ciğer, bugün Türkiye'nin dört bir yanına ün salmıştır. Özellikle 40 yıllık bir Edirne ciğercisinin özel tarifi, yılların birikimiyle oluşmuş muazzam bir lezzetin temsilcisidir. Peki, ciğer nasıl yapılır? Ciğer yapmanın püf noktaları nelerdir?
Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının dördüncü turunda serbest bırakılan Filistinli esirler, gözyaşları ve sevinç çığlıklarıyla sevdiklerine kavuştu.
Öksürük, son dönemlerde git gide artış gösteren grip vakaları ile birlikte kurtulamadığımız bir bela olarak başımıza kalmış durumda. Babaannelerimizin yaptığı bu tarif sonrasında ise öksürük, balgam ve ciğer doluluğu tarih olacak. İşte o şifalı tarif...
Ciğer, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve özellikle Arnavut ciğeri, sokak lezzetlerinden ev yemeklerine kadar geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Arnavut ciğeri, hem lezzeti hem de yapımının kolaylığıyla, evde hazırlamak isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Ciğer pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Bazı sakatat türleri, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezi halindeydi. Hem besleyici hem de eşsiz tadıyla saray mutfağında özel yer edinmiş bu gıda, yüzyıllar boyunca geleneksel tariflerde yer almayı sürdürdü. Peki, Osmanlı saray mutfağında yeri olan bu besin nedir? Faydaları nelerdir?
Tarihi dokusu ve muhteşem Boğaz manzarası, yalıları ve iki kıtayı birbirine bağlayan gerdanlığı andıran köprüleriyle dünyaca ünlü İstanbul, büyüleyici ambiyanslara ve nefis mutfaklara sahip yüzlerce farklı tarzda restoranıyla gastronomi severlerin en gözde durağı olmaya devam ediyor. Gelin, sizi bu hafta Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki The Galata Hotel’in terasında yeni açılan Abdi Bey Lokantası’na götüreyim.
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yiğit Yılmaz, “Akciğer sönmesi olarak bilinen pnömotoraks, özellikle sigara içen bireylerde ciddi bir risk faktörü oluşturuyor. Sigara kullanımının akciğer dokusunda oluşturduğu tahribatın pnömotoraks riskini 20 kat artırmaktadır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, konuşmasında "Ağırlaştırılmış müebbete çarptırılan terörist başı, terörün bittiğini söyleyecekse haydi DEM grubuna gelsin söylesin, umut hakkından da istifade etsin. Teklifimde ısrarlıyım, sözümün arkasındayım." dedi.
Kitabı ve okumayı seven Batman’da düzenlenen kitap fuarına katılım her yıl katlanarak artıyor. Bu ilginin sonucu geçen yıl Türkiye’de açık alanlarda yapılan kitap fuarlarının en büyüğü Batman’da gerçekleşti.
Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan bu tartışmayı gündeme taşımak istiyorum. Bu konu ülkede menemenden daha çok tartışıldı. İzleyenler bilir, yarışmacılarımızdan biri yaptığı kebabı bana ikram ederken limon sıkmasına tepki olarak
Osmanlı’nın son döneminde Adana, Hatay, Gaziantep gibi şehirlerde ortaya çıkan ocakbaşı kültürü, giderek Türkiye geneline yayılıp vazgeçilmez lokantalar arasına girmişti. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde popüler olmaya başlayan Avrupa, Uzakdoğu, Asya ve dünya mutfaklarının ünlü restoranları nedeniyle ocakbaşı lokantaları hayli azalmaya başladı. Siz de mangal başındaki ustaların şişleri çevirerek yaptıkları şov eşliğinde hem gözünüze hem de damağınıza lezzet ziyafeti çekmeyi özleyenlerdenseniz size bir müjdem var.
Uzmanlar, protein ve demir açısından zengin bir besinin sağlığa olan faydalarını sık sık vurguluyor. Bu besin, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi, enerji seviyelerini artırması ve kansızlık riskini azaltmasıyla biliniyor. İçeriğindeki A vitamini sayesinde göz sağlığını desteklerken, B vitamini kompleksi ile sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Ayrıca, düşük kalorili yapısı sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olurken, zengin mineral içeriği ile vücudun temel ihtiyaçlarını karşılıyor.
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda ciğer terrine yapılması istendi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı ciğer terrineyi yapmak ise son derece zahmetli. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli ciğer terrine tarifi!
Türkiye, bereketli toprakların ülkesi… Yalnızca tarihi ve doğal güzellikleri ile değil, yöresel lezzetleri ve ürünleriyle de büyük bir potansiyel barındırıyor...
Adana'da koynunda beslediği yılanlar ile şov yapan Osman Aslan'ı elindeki yılan kaşından ısırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken Aslan, "Koynumda bile yılan besliyorum. Onlara ciğer, kurbağa yedirip süt içiriyorum" dedi.
Adana’da koynunda beslediği yılanlar ile şov yapan Osman Aslan’ı elindeki yılan kaşından ısırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken Aslan, "Koynumda bile yılan besliyorum. Onlara ciğer, kurbağa yedirip süt içiriyorum" dedi.
Kasık fıtığının zamanında tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, “Fıtık çoğunlukla o bölgede şişlik ve ağrı ile ortaya çıksa da, bazen fıtık boğularak içine giren bağırsak beslenmesini bozup bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu yüzden bu durum gerçekleşmeden ilk 4-6 saatte müdahale çok önemlidir. Hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden bir hekime başvurmak gerekir” dedi.
Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan ciğer, birçok farklı tarifle pişiriliyor. Ama tüm yöntemlerin ortak noktası bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay ise ciğer kavurmanın lezzetini arttıracak tavsiyede bulundu.
Kocaeli'de tekel bayisine gelen martı, kendisini balıkla besleyen işletme sahibinin yanından bir yıldır ayrılmıyor. Her gün dükkanın önündeki elektrik direğinde esnafı bekleyen martı, görenlerin ilgisini çekiyor.
Ciğer, hayvanların vücudunda bulunan ve insanlar için de oldukça besleyici olan bir organdır. Bu sakatat çeşitli şekillerde tüketilebilse de pek çok kişi yemekten imtina eder. Her ne kadar yüzüne bakılmayan bir besin olsa da ciğer son derece sağlıklıdır. Peki, ciğer yemenin faydaları nelerdir? İşte faydaları say say bitmeyen ciğerin sağlığımız üzerindeki etkileri...