Bekir SaçarLezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

HABERİ PAYLAŞ

Lezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

Osmanlı’nın son döneminde Adana, Hatay, Gaziantep gibi şehirlerde ortaya çıkan ocakbaşı kültürü, giderek Türkiye geneline yayılıp vazgeçilmez lokantalar arasına girmişti. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde popüler olmaya başlayan Avrupa, Uzakdoğu, Asya ve dünya mutfaklarının ünlü restoranları nedeniyle ocakbaşı lokantaları hayli azalmaya başladı. Siz de mangal başındaki ustaların şişleri çevirerek yaptıkları şov eşliğinde hem gözünüze hem de damağınıza lezzet ziyafeti çekmeyi özleyenlerdenseniz size bir müjdem var.

Haberin Devamı

BAHÇEDE YE İÇERİDE DANS ET

Levent Tenis Kulübü’ne komşu olan No3 Ocakbaşı, üç bölümden oluşuyor. Mangal başında oturmayı sevenler için hem kapalı alanda hem de bahçede iki dev mangal var. DJ müziği eşliğinde karnını doyurup dans etmek isteyenleri yaklaşık 80 kişilik kapalı alana alalım. “Biz bize sohbet edip leziz kebaplar eşliğinde keyifli vakit geçirelim” diyenler ise manolya ağaçları ve botanik bitkilerle bezeli bahçeyi tercih edebilir. Mekan misafirlerinden ayrı, izole bir alanda özel kutlama yapmak isteyenler içinse 20-30 kişilik gruplar için en ideal yer, bahçenin sonunda yer alan VIP bölüm. Bahçe ve VIP bölümde karnınızı doyurduktan sonra eğlenmek isteyenler, kapalı bölüme geçip dans edebilir ve eğlenceye dahil olabilir.

STANDARDIN ÜZERİNDE YEMEKLER

Mekanın şefleri ve ustaları gerçekten işinin ehli. Mezeler ve salatalar abartısız, damak çatlatan türden. Uzun zamandır bir kebapçı, ocakbaşı ya da meyhanede bu kadar leziz yemekler yememiştim. Ustaları, ızgarada etleri o kadar kıvamında pişiriyorlar ki, suyu üzerinde, ıslak ve lokum gibi. Tadıp deneyimlediğim lezzetleri sizin için listeledim: Kuzu kulaklı cacık, muhammara, köpoğlu, tam tekmilli fava, yanmış tereyağı ile sunulan tulum peyniri, gavur dağı salatası, içli köfte, patlıcan söğürme, şaşlık, yağlı kara, ciğer şiş, haşhaşlı kebap ve tahinli kabak tatlısı. Fiyatlarıysa emsallerinin çok çok altında. En ucuzu 95, en pahalısı ise 700 lira. Afiyet olsun, iyi eğlenceler!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder