Tarihi dokusu ve muhteşem Boğaz manzarası, yalıları ve iki kıtayı birbirine bağlayan gerdanlığı andıran köprüleriyle dünyaca ünlü İstanbul, büyüleyici ambiyanslara ve nefis mutfaklara sahip yüzlerce farklı tarzda restoranıyla gastronomi severlerin en gözde durağı olmaya devam ediyor. Gelin, sizi bu hafta Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki The Galata Hotel’in terasında yeni açılan Abdi Bey Lokantası’na götüreyim.
TARİHİ DOKU VE BÜYÜLEYİCİ MANZARA
Haliç ve Tarihi Yarımada manzaralı, 90 kişi kapasiteli Abdi Bey, ne modern bir meyhane ne salt bir lokanta, ne de sadece bir restoran. Burası, dünyanın dört bir köşesinde fine dining hizmet veren işletmelerle boy ölçüşebilecek kapasitede. Minimal mobilyaların, ferah, soft renklerin hâkim olduğu işletme, haftanın her günü sabah kahvaltı servisiyle açılıp, öğle ve akşam yemeğiyle gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyor. Şef Onur Kutluca, Anadolu’nun dört bir köşesinden derlediği tariflerle geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla bir araya getirip misafirlerine eşsiz tatlar sunuyor. Günün ya da gecenin hangi saatinde giderseniz gidin, eşsiz İstanbul manzarasına karşı kokteyllerinizi yudumlayabilir, nefis kokteyllerle damağınızı şımartabilirsiniz.
LEZZETLERDEN ÖNE ÇIKANLAR
Yemeğe Girit Ezme, Vişneli Yaprak Sarma, Yeşil Elmalı Atom, Levrek Marine, İçli Köfte, Ciğer Tava ve Tarsus humus ile başlayabilirsiniz. Ara sıcaklardan Kuzu Böbrek, Kıymalı Mücver, İçli Köfte ve Abdi Bey Kuzu Ciğer, şefin spesiyallerinden öne çıkanlar arasında. Mutfak kültürümüzün mihenk taşlarından Tek Şişte Adana, Fıstıklı ve Sarımsaklı Beyti Kebabı, Adana Kebap, Sarımsaklı Beyti ve Ciğer Şiş, damaklara ziyafet çeken türden. Tatlıya düşkünseniz, havuç dilim baklava, cennet çamuru, damla sakızlı sütlaç, Antep Fıstıklı Sac Arası, İrmik Kaymağı ve Toz Fıstık ile lezzet yolculuğunuza veda edebilirsiniz.