Lahmacun, Türk mutfağının leziz tatları arasında yer alıyor. Bu yemeği yapmak ise son derece kolay. Peki, lahmacun nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik patlıcan lahmacun tarifi... Hamur İçin:4 su bardağı un1 paket (10 gram) instant maya1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1,5 su bardağı ılık su (veya gerekirse biraz daha)İç Harç İçin: 250 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)1 adet soğan (ince doğranmış)2 diş sarımsak (ezilmiş)1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)2 adet domates (rendelenmiş veya ince doğranmış)1/2 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kararbiber1 tatlı kaşığı tuz1/2 çay bardağı ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) Hamur Yapımı:Hamur için; bir kaba ılık suyu, şeker ve mayayı karıştırın. Maya aktifleşene kadar 5-10 dakika bekleyin.Unu geniş bir kaba alın, tuz ekleyin. Ortasını açıp sıvı yağ ve mayalı suyu ekleyin.Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine biraz un serpip, üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.İç Harcın Hazırlığı:Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı biber, rendelenmiş domates, biber salçası, pul biber, karabiber, tuz ve sıvı yağı ekleyin.Karışımı iyice yoğurun ve homojen hale getirin. İsterseniz ince doğranmış maydanozu da ekleyebilirsiniz.Lahmacunların Yapımı:Mayalanmış hamuru 8 eşit bezeye bölün.Her bir beziyi unlu bir zeminde ince bir şekilde açın.Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Kenarları kızarana kadar fırında tutun.