Katılımcılara diyet yaptırılıp sonucuna göre metabolizma yaşını düşüren besinler açıklandı. Bu diyet listesinde sakatat, yeşil sebzeler, yumurta ve zerdeçal vardı. Peki araştırma sonuçlarında neler var? Zerdeçal içerisinde kurkumin var. Enflamasyonla savaşan zerdeçal metabolik yaşı gençleştiriyor. Kadınlar, her gün iki kap koyu yapraklı yeşillik, iki kap kök sebze ve üç kap renkli sebze de dahil olmak üzere bol miktarda sebzenin tadını çıkarmak zorundaydı. Ayrıca onlara günlük dozda kabak ve ayçekirdeği, yarım bardak çilek ve yarım çay kaşığı biberiye veya zerdeçal verildi. Her insan, haftada 100 gram sakatat (örn; ciğer, dalak vb.) ve ayrıca haftada beş ila on yumurta yemek zorundaydı. İçeceklere gelince, kadınlara günde sekiz bardağa kadar su içmeleri talimatı verildi. Çalışmada ayrıca kişiler, her 24 saatte bir probiyotik ve yeşil toz takviyeleri aldı. Diyetlerine neleri dahil ettikleri çok önemliyken, kadınların kaçındıkları şeyler de araştırmada rol oynadı. Katılımcılara şeker veya şeker, süt ürünleri, tahıllar ve baklagiller veya fasulye içeren yiyeceklerden kaçınmaları talimatı verildi. Ayrıca, diyetin her gün sabah 7'den akşam 7'ye ayarlanmış 12 saatlik bir süreçte uygulanması gerekiyordu. Diyetlerini değiştirmenin yanı sıra, çalışma grubu ayrıca haftada beş gün 30 dakikalık orta ila yüksek yoğunluklu egzersiz seansları yaptı. Bu yaşam tarzı rejimine bağlılıkları, bir uygulamadaki günlük raporlarla takip edildi. Genel olarak, kadınlar planı yüzde 82 oranında takip ettiler, ancak diyete uyma olasılıkları diğer yaşam tarzı hedeflerine göre daha yüksekti . Çarpıcı bulgulara rağmen, çalışmanın biyolojik yaştaki azalmayı hangi faktörün yönlendirdiği konusunda netlik olmaması da dahil olmak üzere çeşitli sınırlamaları vardı. Diğer sınırlamalar, araştırmaya dahil edilen yalnızca altı sağlıklı kadın olduğu için küçük bir örneklem boyutunu içeriyordu.