3. NİTRİK OKSİT
Serbest radikaller, toplumda ördüğünüz A dan Z ye bütün hastalıkların ve rahatsızlıkların temel sebebidir. Bilimsel araştırmalar, vitamin, mineral ve antioksidan tüketiminin serbest radikal denen vücuda zararlı maddeleri azaltarak yaşlanmayı yavaşlattığını ispatlamıştır. Buradaki altın anahtar ‘’ nitrik oksit’’ gelecekte çok konuşulacak önemli bir moleküldür. Diyabet, kalp hastalıkları, göğüs kanseri veya herhangi bir kanser türü, Parkinson, MS, hafıza kaybı insülin direnci, iltihaplanmalar, romatizma hastalıkları, sindirim sistemi problemlerinden korunmayı sağlarken bağışıklığı, fiziksel, zihinsel ve cinsel performansı arttırmaya yardımcı olur.
Nitrik oksit, çok basit fakat önemli bir moleküldür; hatta ne kadar yaşayacağımızı belirlemeye bile yardımcı olabilir. Kan damarlarının cidarının temizlenmesinde önemli bir rol oynayan nitrik oksit kan damarlarını genişletir, kan akışını artırır ve plak büyümesini ve kanın pıhtılaşmasını azaltır.
Nitrik oksit besinlerde, yeşil yapraklı sebzeler: roka, pancar yaprağı, ıspanak ve marulda, kavrulmamış kuruyemişler; badem, Antep fıstığı, meyvelerden; nar, muz, erik, avokado, yaban mersini, böğürtlen, yani Berry diye anılan ağaç meyvelerinin çoğu ve ayrıca bakliyatlar vücuttaki nitrik oksit miktarını yükseltir. Keten tohumu , deniz balıkları, narenciye ürünlerinden greyfurt gibi besinler ‘’nitrik oksit ‘’ miktarını artırır.
NİTRİK OKSİT NE İŞE YARAR?
- Romatizmal hastalıklarda iltihabı ve ağrıyı azaltır.
- Bağışıklık sistamini güçlendirir.
- Dolaşımı düzenler.
- Kalp ve damar sağlığını destekler.
- Fiziksel, zihinsel ve cinsel performans artışı sağlar.
- Besinlerin bağırsaklardan emilmesini artırır.
- Metabolizmayı hızlandırır.