"DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK"
Karışımın yapılışını anlatan Çobanoğlu, “Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu yapsınlar. Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” dedi.