Uzmanlar bu konuda hassas ve özenli davranılmasının altını çizerken, bu besinler için sadece taze piÅŸmiÅŸ olarak tüketilmesinin önemini vurguladı.
BESLENÄ°RKEN SAÄžLIÄžINIZDAN ÖDÜN VERMEYÄ°N
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Benan Koç, ısıtılarak yenen bazı besin gruplarının saÄŸlık açısından tehlikeli olabileceÄŸini ifade ederek dikkat edilmesi gerektiÄŸini söyledi.
Peki ya ikinci kez ısıtıldığında sağlık sorunlarına sebebiyet verebilecek besinler nelerdir?
ISPANAK
Kış aylarının olmazsa olmazı ıspanak çeÅŸitli vitamin, mineral ve temel besin öÄŸeleri içeren besin deÄŸeri zengin yeÅŸil yapraklı bir sebzedir. Ä°çerdiÄŸi A,C, K, B vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, demir mineralleri ve diyet lifi nedeniyle kalp damar hastalıklarına karşı koruma saÄŸlar, kabızlığı önler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
Mevsiminde tüketilmesini önerdiÄŸimiz ıspanak piÅŸirilmeden önce sirkeli su ile iyi bir ÅŸekilde yıkanmalı tüketebileceÄŸiniz miktar kadar piÅŸirilmeli. PiÅŸirilen ıspanak yemeÄŸinin tekrar ısıtılması sakıncalıdır. Ä°çerdiÄŸi nitrat maddesinin tekrar ısınmasıyla nitrite ve nitrozaminlere dönüÅŸmesi ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabilmektedir.