Cildin görünümünün iyileştirirler.
Sindirim kanalında bazı gerekli enzimleri üreterek sindirime katkıda bulunurlar. Laktoz ve protein sindirimini kolaylaştırmada etkilidirler.
Probiyotikler; Hayvansal protein ve yağlardan zengin beslenme tarzı, yetersiz lif içeren beslenme, antibiyotik kullanımı, yaş, stres, enfeksiyon, kötü ve yetersiz beslenme , sindirim problemlerinden etkilenerek barsaklarda azalırlar. Kefir, probiyotik yoğurt, kımız, tarhana, boza, turşu, ekşi mayalı ekmek gibi fermente erin besin tüketilmesi ile barsaklardaki probiyotik bakteriler arttırılabilir.
Prebiyotikler; Bağırsak mikroflorasının bileşimini ve aktivitesini olumlu yönde etkileyerek, bağırsak hareketlerini düzenlemekte, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini ve biyo yararlılığını (vücutta kullanım etkinliği) arttırıp, patojen mikroorganizmaların çoğalmasını önlerler.