Profesör Doktor Yunus Erdem anlattı! Günden güne öldürüyor, vücudu eritiyor, böbrekler diyalize muhtaç ediyor!

Günlük hayatta tüketilen gıdaların insan sağlığı üzerinde pek çok etkisi bulunuyor. Bu etkilerin bir kısmı sağlığa katkıda bulunurken bazıları ise pek çok hastalığa neden oluyor! Bilinçsizce atılan adımlar istenmeyen sonuçlarla karşılaşmayı sağlıyor. Bir tanesi var ki pek çok kişinin vücut sağlığını kaybetmesine neden oluyor. İşte o hata...

Takviyeler, günümüz dünyasının pek çok noktasında yer alıyor. İnsanların kendini daha dinç ve enerjik şekilde hissetmelerine yardımcı olan takviyelerin bilinçsiz kullanımı ise pek çok kişinin sağlığından olmasına neden oluyor. Peki, vitaminlerin zararları nelerdir? Gıda takviyesi nedir? Gıda takviyesi ne işe yarar? İşte sağlığınızdan olmamanız için dikkat etmeniz gerekenler...

ZAMANLA TAŞ OLUŞUMUNA NEDEN OLABİLİR!
Prof. Dr. Yunus Erdem, kontrolsüz vitamin takviyelerinin insan sağlığına pek çok zararı olduğunu vurguluyor. Son derece tehlikeli olan bilinçsiz vitamin takviyeleri pek çok kişiyi sağlığından ediyor. Bu konuda görüşlerini bildiren
Anadolu Ajansı'na konuşan Profesör Doktor Yunus Erdem:
"Bilim insanları olarak, gıda ve vitamin takviyesi alınmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü, bitkisel tedavilerde doz ayarı yapılması zor.'' sözleriyle bitkisel takviyelerin dozunda kullanılması gerektiğini vurguluyor.

BÖBREKLERE CİDDİ ORANDA ZARAR VEREBİLİR!
Geleneksel tedavi yöntemleri ve bilinçsiz bir şekilde kullanılan takviye gıdalar, böbreklere ciddi zararlar verebiliyor. Bu durum her ne kadar göz ardı edilse de böbrekler zararlı maddeleri atmakta zorlanıyor ve toksik etkiler meydana gelebiliyor. Böbrek yorgunluğunun ileri seviyeye taşınması halinde hormon üretimi engelleniyor. Bu durum ise çeşitli dengesizliklere neden oluyor!

VÜCUTTAN ATILMAZSA TAŞ OLUŞUMUNA NEDEN OLABİLİR
Anadolu Ajansı'na konuşan Erdem: "Böbreklerin zararlı maddeleri atmakta zorlandığı durumlarda toksik etki yapma ihtimali yükselmektedir ve böbrekleri yormaktadır. Vücudun ihtiyacından fazla alınan vitamin ve diğer takviye edici ürünler, vücuttan atılamadığı için zamanla taş oluşumuna neden olabilir, hormonların üretimini engeller ve dengesizliklere yol açabilir." dedi.

Vücuttan doğru bir şekilde atılamadığında ciddi problemlere yol açan vitamin ve takviyeler, taşlaşmaya neden olabiliyor. Bu durumla karşılaşmak istemeyenlerin takviye kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurmaları öneriliyor.

BİTKİSEL TEDAVİLERDEN UZAK DURUN!
Anadolu Ajansı'na konuşan Prof. Dr. Erdem, özellikle halk arasında bilinen ismiyle bitkisel tedavi yöntemlerinin doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini defalarca kez vurguladı!
"Bilim insanları olarak, gıda ve vitamin takviyesi alınmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü, bitkisel tedavilerde doz ayarı yapılması zor. Böbreklerin zararlı maddeleri atmakta zorlandığı durumlarda toksik etki yapma ihtimali yükselmektedir ve böbrekleri yormaktadır. Vücudun ihtiyacından fazla alınan vitamin ve diğer takviye edici ürünler, vücuttan atılamadığı için zamanla taş oluşumuna neden olabilir, hormonların üretimini engeller ve dengesizliklere yol açabilir."

BİTKİSEL TAKVİYELERİN ZARARLARI NELERDİR?
Bilinçsizce ve doktor kontrolü olmadan kullanılan bitkisel takviyelerin zararları saymakla bitmiyor! Son derece toksik sonuçların ortaya çıkmasına neden olan bitkisel takviyelerin zararları şöyle sıralanıyor:
- Hipertansiyon
- Hepatit
- Yüz ödemi
- Anjiyo
- Ödem
- Trombositopeni
- Dermatit
- Ölüm

BİTKİSEL TAKVİYELER KARACİĞERE ZARAR VERİR Mİ?
Bitkisel takviyelerin zararları sadece böbreklerle de sınırlı değil! Vücudun pek çok noktasına etki eden takviyeler, iç organların yavaş yavaş zehirlenmesine neden oluyor. Karaciğer, akciğer ve böbrekler üzerinde etkisi olan bu gıdalardan uzak kalarak sağlığınızı büyük ölçüde koruma altına alabilirsiniz.