Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü (16 Mart 2025)
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın 15. günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın on beşinci günü için iftar menüsünde mercimek çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, domatesli pilav tarifi ve irmikli muhallebi tatlısı tarifleri var. İşte ramazanın on beşinci günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

DOMATESLİ PİLAV TARİFİ
Domatesli pilav malzemeler
- 1,5 su bardağı beyaz pirinç
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaynar su
- 3-4 damla limon suyu
DOMATESLİ PİLAV YAPILIŞI
- Pirinçleri yıkayın ve kaynar suyun içerisine birkaç damla limon sıkıp 20 dakika bekletin.
- Daha sonra pirinçleri süzdürün. Domateslerin kabukların soğup rendeleyin.
- Tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağın içine domatesleri ekleyin.
- Domates suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine kaynar suyu ilave edin.
- Tenceredeki su kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edin.
- Tuzu ilave edin. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
- Suyu çeken pilavı kontrol edin. Piştiğinde üzerine kağıt havlu ekleyip 5 dakika dinlendirin.
- Sıcak servis edin.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ
Sütlü irmik tatlısı malzemeler
- 1 litre süt
- 7 çorba kaşık irmik
- 5 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
İRMİKLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI
- Derin bir tencereye sütü dökün, üstüne irmikle toz şekeri ekleyin.
- Ocağın altını açtıktan sonra malzemeler muhallebi kıvamını alana dek, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Tatlınız muhallebi kıvamını aldıktan sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin.
- Dilerseniz üstünü Antep fıstığı veya damla çikolata ile süsleyebilir, şekeri dengelemek için üzerine biraz tarçın ekleyebilirsiniz.