2. En sağlıklı beslenme biçimi: Akdeniz diyeti
Araştırmalar, Akdeniz bölgesinde yaşayan insanların kronik hastalıklara daha az yakalandığını ve ortalama yaşam sürelerinin daha uzun olduğunu gösteriyor.
1960’lardan beri İtalya, Yunanistan, İspanya gibi Akdeniz ülkelerinde yapılan çalışmalar göstermiş ki bu bölgedeki beslenme alışkanlıkları uzun ve sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturuyor.
Akdeniz tipi beslenmenin esası azar azar sık beslenmeye dayanıyor.
Günlük 1-2 porsiyon meyve, 5-6 porsiyon sebze tüketimi, 1 avuç çiğ kuruyemiş, haftada 2-3 kez balık ve zeytinyağı bu diyetin olmazsa olmazları.
Bir çalışmada, Akdeniz diyeti ile beslenmeye başlayan kalp-damar hastalarında ikinci kalp krizi görülme riski yüzde 70 azalıyor.