Salatalıktaki su miktarının yüksek olması, vücudumuz için oldukça önemlidir. Salatalık yemek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Toksinlerden arınmış bir bünye, pürüzsüz ve sağlıklı bir cildi de beraberinde getirir. Salatalığın genellikle çiğ olarak tüketilmesi, besin değerini kaybetmemesini sağlar. Livestrong'un haberine göre salatalık suyu, vücuttaki yağ oranının azalmasına destek olur. Salatalık, içeriğindeki mineral tuzları nedeniyle vücudu sıvı kaybına karşı korur ve cildi nemlendirir. Salatalıktaki lifler, kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Silikon içeriği ise kas gelişimi için oldukça faydalıdır. Anti inflamatuar özelliğiyle bilinen salatalık, göz altı torbalarını ve morluklarını azaltır. Diş eti sağlığı için de önem taşıyan salata suyu, düzenli kullanımda ferah bir nefes sağlar. Salatalığın içeriğindeki silikon ve kükürt, saçlara ve tırnaklara güç verir. Salatalık suyunun düzenli içilmesi halinde güneşin zararlı ışınlarından etkilenme oranının da azaldığı biliniyor. Yeterince lif içermeyen yiyecekler yediğinizde, rektuma inme güçleri olmadığı için bağırsaklarda sıkışıp kalabilirler. Salatalıkta bulunan lif, bağırsaklardaki atıkları süpürür. Bu, tehlikeli bakterilerin çoğalmasını önler. Diyetisyen LaChell Miller, salatalık kabuğunun iç kısma nazaran daha fazla lif ve K vitamini içerdiğini belirtti. Günlük yeterli lif alımının kilo kontrolü ve cilt üzerindeki faydalarından söz eden Miller, salatalık kabuğunun atılmamasını ve tüketilmesini önerdi. Öte yandan salatalığın sapından çıkan sütün, aktif sivilceleri daha hızlı geçirdiği yönünde iddialar da mevcut.