SEBZE VE MEYVELER Ä°YÄ°CE YIKANDIKTAN SONRA TÃœKETÄ°LMELÄ°
Özellikle kiÅŸilerin çiÄŸ et, yumurta veya kümes hayvanları gibi besinleri hazırladıktan sonra ellerini mutlaka iyice yıkaması gerektiÄŸini söyleyen Çamır, bu tür riskli besinler ile piÅŸirilmeden tüketilecek sebze ve meyveleri hazırlarken ayrı doÄŸrama tahtası ve bıçakların kullanılması gerektiÄŸini söyledi. Çamır sözlerine ÅŸöyle devam etti:
“Sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra tüketilmelidir. Besinlerinizin iyi piÅŸtiÄŸinden emin olun. Yeterli süre ve sıcaklıkta piÅŸmeyen yiyecekler zararlı bakterilerin sindirim sistemine taşınmasına yol açabilir. Ä°shal ve kusma durumunda mutlaka dinlenmeli ve temiz su, ayran, maden suyu, ÅŸekersiz çay ile sıvı alımınızı artırmalısınız. Ä°shaliniz varsa; pirinç lapası, yoÄŸurt, muz, ÅŸeftali, haÅŸlanmış patates tüketmelisiniz.”