Suyun içine karıştırıp bardak bardak için! Yağ sökücü etkisini 2'ye katlıyor: Şekeri, iştahı dengeliyor

Tarçın, tatlılara ve yemeklere lezzet katan aromatik bir baharattır. Bu baharatın metabolizmanızı hızlandırmak ve kilo vermeye yardımcı olmak gibi pek çok şaşırtıcı faydası vardır. Bu baharatı sağlıklı kiloyu korumak için kullanmanın bir yolu, tarçınlı su çekimi hazırlamak ve daha hızlı kilo vermek için bunu her gün tüketmektir. Tarçınlı suyun, göbek yağının yakılmasına yardımcı olmak da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları sunduğuna inanılıyor. Tarçınlı suyun kilo kaybına katkıda bulunabileceği 5 yol.

Tarçın hem kokusuyla hem lezzetiyle severek tüketilen baharatların başında geliyor. Tarçının vücuda pek çok faydası da bulunuyor. Genellikle yağ yakıcı özelliği sayesinde kilo vermek isteyenler tarafından severek tüketilen tarçın, iştahı dengeliyor. Tatlı krizlerini önlüyor.

METABOLİZMA ARTIŞI
Tarçının metabolizmayı iyileştirdiğine inanılıyor. Vücudun daha etkili kalori yakmasını kolaylaştırabilir ve bu da sonunda kilo kaybına neden olabilir.

KAN ŞEKERİ DÜZENLENMESİ
Tarçının kan şekeri seviyesini kontrol etme gücü iyi belgelenmiştir. Kilo yönetimini destekleyen kan şekerini dengeleyerek aşırı yemeyi azaltmaya ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olabilir.

İŞTAH KONTROLÜ
Tarçınlı su içmek açlık kontrolüne yardımcı olabilir. Baharat kendinizi daha tok hissetmenize neden olabilir, bu da çok fazla kalori tüketme ihtimalinizi azaltır.

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR
Tarçın sindirim nitelikleri sayesinde sindirimin iyileştirilmesi kolaylaştırılabilir. Daha iyi sindirim, besin emilimini artırarak ve sindirilmemiş gıdaların birikmesini önleyerek kilo verme girişimlerini destekleyebilir. www.posta.com.tr

KİLO KONTROLÜNE FAYDA SAĞLAR
Obezite ve kronik inflamasyon birbiriyle ilişkilidir. Antiinflamatuar özellikleri nedeniyle tarçın genel sağlığa ve dolaylı olarak kilo kontrolüne de fayda sağlayabilir.

TARÇINLI SU NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
1 çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1 ila 1,5 litre su
Suyu kaynatın.
Kaynayan suya tarçın çubuğunu veya öğütülmüş tarçını ekleyin.
Yaklaşık 15-20 dakika demlenmeye bırakın.

Tarçın çubuğunu çıkarın veya öğütülmüş tarçın kullanıyorsanız suyunu süzün.
Tarçınlı suyun oda sıcaklığına soğumasını bekleyin veya ılık olarak için.

Lezzet katmak için bir miktar limon veya bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz ancak eklenen şekerlere dikkat edin.
Tarçınlı suyu ölçülü olarak içirin ve diyetinizde önemli değişiklikler yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız tavsiye edilir.