Uzak Doğu'da 'Meyvelerin Kralı' olarak adlandırılan rambutan ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlansa da eşsiz görünümlerinin ve tatlı-ekşi lezzetlerinin yanı sıra bazı etkileyici yararlarıyla krallık unvanını hakkediyor. Antalya'da yetiştirilebilen bu meyvenin faydaları ise oldukça fazla... Medindia.net yazarları, rambutan meyvesinin, hücrelerimizi serbest radikal hasarından koruyan C vitamini ve diğer antioksidanları içerdiğini belirtiyor. Serbest radikaller insan vücudundaki fizyolojik süreçlerle oluşur. Kalp hastalıklarından ve kanser hastalıklarından korumaya yardımcı olur. Rambutan meyvesi aynı zamanda demir deposu bir besindir. Yapılan araştırmalar rambutanın anti-diyabetik bir besin olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla diyabet hastaları tercih edebilir. Düşük enerji içeriği sebebiyle diyetlerde güvenle tüketilebilir.İçeriğinde yer alan bol miktarda A,C,K vitaminleri sayesinde kemik gelişimi için önemli bir meyvedir. Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır.Vücuttaki kan dolaşımını düzenler. Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır.Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir. 1 adedi yaklaşık 17 kkal olan rambutan meyvesini 2-3 adedini ara öğünde tercih edebilirsiniz. Tropikal bir meyve olan rambutan ülkemizde sık sık tüketilmese de son zamanlarda birçok alanda kullanılmaya başlandı. Dışı tüylü, içi yumuşak görünse de nispeten sert bir yapıda olan dokusuyla rambutan meyvesinin çekirdeklerinin yenmesi önerilmez. Tat olarak üzüme benzemesiyle damak tadımızla uyumlu olan rambutan meyvesi çekirdeklerinden ayrılarak yenebileceği gibi keklerden tatlılara, kokteyllerden salatalara kadar birçok tarifte kullanılabilir.