Tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıktı! 70 milyon yıllık bebek bulundu: Bilim insanlarını ayağa kaldıran müthiş keşif

Amerika Birleşik Devletleri'nin bir eyaletinde yapılan keşif, bilim dünyasında yeni bir kapının aralanmasını sağlıyor. 70 milyon yıl öncesine ait olan embriyonun günümüze kadar ulaşabilmesi, pek çok soruyu ve imkanı da beraberinde getiriyor. İşte merak ettiğiniz tüm ayrıntılar!


KEŞFİN ADRESİ ABD!
Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde yapılan yeni keşif, bilim dünyasını şoke etti. Missouri, büyük dinozor fosillerinin yoğun olarak rastlanıldığı bölgeler arasında bulunmuyordu. Buna rağmen yapılan keşif, tüm dünya tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

DİNOZOR YUMURTASININ İÇERİSİNDE EMBRİYO VAR!
Doğanın nadir olaylarından biri olan dinozor yumurtalarının fosilleşmesi, oldukça istisnai. İçerisinde embriyo bulunan yumurtanın uzun yıllar boyunca korunması ve günümüze ulaşması, fazlasıyla dikkat çekici.

Bilim insanları tarafından yapılan 70 milyon öncesine ait keşif, önemli fırsatların kapısını aralıyor. Embriyonun anatomik yapısından potansiyel davranışlarına kadar bütün detaylar rahatlıkla incelenebilecekti.

Gerçekleştirilen ön incelemeler sonrasında dinozor embriyosunun belli bir duruşa sahip olduğu keşfedildi. Modern kuş embriyolarında da bu durum gözlenmişti.

EMBİRYO YUMURTADAN ÇIKMADAN NASIL GÜNÜMÜZE KADAR GELDİ?
Bilim insanları, yaptıkları keşfin ardından incelemeler yaparken özellikle bir sorunun cevabına odaklandılar. En çok merak edilen konu, embriyonun neden yumurtadan çıkmadığı oldu.

Yapılan araştırmaların sonucunda bu sorunun cevabı için 3 farklı varyasyon ortaya konuldu. Bunlar; embriyonun doğuştan anormaliye sahip olması, avcı tehditleri ve çevresel faktörlerdi.

MODERN KUŞLARLA AKRABALIK BAĞI!
Bilim dünyasında embriyoların duruşunu tanımlamak için birçok terim kullanılıyor. Bunlardan biri de 'tucking'. Bu pozisyon, modern kuş yavrularının yumurtadan çıkmadan önce aldığı bir biçim ve yumurtadan daha sağlıklı çıkmasını sağlıyor. Bu pozisyon, keşfedilen embriyoda da olduğu gözlemlendi.

Yapılan incelemeler sonrasında ortaya çıkan bu benzerlik, dinozorlar ve modern kuşlar arasındaki akrabalık bağını bir kez daha gözler önüne seriyor. Tüyler ve iskelet yapısının haricinde de kuluçka davranışları ve gelişimsel süreç açısından da büyük benzerlik taşıyor olabileceği ihtimali yeniden gündeme geldi.

Dinozor embriyosunun keşfedilmesi, özellikle bilim dünyasında yepyeni gelişmelere yol açacak. Dinozorların üreme, büyüme, davranışları ve evrimsel süreçleri daha detaylı araştırma imkanı sunacak.