ATA TOHUMUNDAN ÜRETİLİYOR
Fıstığın kendine özgü bir özelliği olan ve ata tohumu ile üretilen bir ürün olduğunu aktaran Vali Sezer, "Dekar başına çok az verim alınıyor fakat özellikleri çok besleyici olması, yağ oranı çok fazla olması ve küçük olmasına rağmen çok lezzetli ve bir şeyde dört tane fıstık var. Bazılarından 5 tane çıkıyor. Dolayısıyla kendimize ait ve bu yöreye ait. Gerçekten de keşfedilmemiş bir ürün. Desteklerde gittikçe büyüyor" ifadelerine yer verdi.
Geçen yıl 540 dekar kadar bir ekim olduğunu ve bu yıl bin 700 dekarlara çıktığını dile getiren Vali Sezer, "Bu yıl sözleşmeli tohum ve üretim modeline geçtik ve burada çiftçilerimizle sözleşmeli ürünlerini alma taahhüdümüz var. Bunun da tüm kooperatifleri bir araya getirdiğimiz Edirne Yöresel çatısı altında pazarlaması yapılıyor. Şu anda tarım kredimiz başta olmak üzere bütün ulusal marketlere Meriç Alibeyköy Fıstığı girmiş ve bir marka olmuş durumda. Bunun da önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi.