En çok kullanılan yaşam alanlarından birisi olan mutfağı temiz tutmak, hem sağlık açısından hem de görsellik açısından önemli. Sürekli temiz toplu ve temiz duran mutfağın sırrı ise birkaç alışkanlıkla hallediliyor. Yemek sonrası tezgahınızda bıraktığınız tabak, çatal ve bardaklar birikerek dağınıklık yaratıyor. Mutfak temizliğine öncelikle tezgah ve masa üstü gibi alanları toplayarak başlayabilirsiniz. Kullanmadığınız her eşyayı dolaplara kaldırıp yüzeyleri silerek daha temiz ve derli toplu bir görüntüye ulaşın. Yemek yaparken tezgaha damlayan bir damla yemek artığını hemen bir bezle silin. Kurumasını beklemeden lekeyi temizlemeniz, sonrasında yapacağınız temizliği epeyce kolaylaştırır. Parmak izleri, sıçrayan yağlar, su lekeleri derken gün ışığında daha da dikkat çekebilecek dolap kirlerini unutmayın. Bulaşık deterjanıyla bu lekeleri pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Fırın içlerinin düzenli temizliği önemli. Fırın kapağını ve tutacağını da yağ çözücü yardımıyla düzenli olarak silin. Ocağınızdaki kirlerin kurumalarına izin vermeden parçalarını bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.