İlçede yaşayan yabancılar başta olmak üzere turistlerin de bu çorbaya büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Gül, "Buraya gelen yabancılar da çorba alışkanlığı oluştu. Çorbanın lezzetine alışan turistler, zaman zaman kahvaltı yerine çorbayı tercih edebiliyor." ifadelerini kullandı.
İlçede 17 yıldır yöresel ev yemekleri yapan restoranın sahibi Cevdet Görücü, otellerin her şey dahil sistemine geçişinin ardından turistik restoran işletmeciliğini bıraktığını ve yöresel ev yemekleri sunmaya başladığını söyledi.
Görücü, 2001 yılında her şey dahil sistemi çıkınca turistlerin restoranlara yönelmesinin azaldığını anlatan Görücü, şöyle dedi:
"Ben de Alanya kültürünü yansıtmak adına annemle kültürel yemeklerimize restoranımızda ağırlık verdik. Annemin yaşının ilerlemesinden sonra da eşim bana destek vermeye başladı. Elbette mutfakta ustalarımız var. Hep birlikte Alanya'nın kendine özgü yemeklerini müşterilerin damak tadına sunuyoruz."