Manyokun içinde bulunan C vitamini vücudu mikroplara ve enfeksiyonlara karşı korur. Nutrition & Metabolism dergisi, düzenli C vitamini alımının soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiğini duyurdu.
Besin değerleriyle de sağlıklı bir diyet sunan manyok, bir günlük C vitamini, manganez ve lif içeriğini karşılıyor.
Healthline yazarları, manyok bitkisinin kilo verme sürecinde de etkili olabileceğini savunuyor.
Manyok kökünü tüketirken, aşırıya kaçmamakta fayda var. Manyokun kökleri bilinçsizce tüketildiğinde mide ağrısı, yanma, baş ağrısı gibi sonuçlar doğurabiliyor.
Manyok yenmeden önce kesinlikle soyulmalı ve pişmiş şekilde tüketilmeli. Pişirmeden önce 48 ila 60 saat bekletmesi de manyokun içeriğinde toksisiteyi azaltacaktır.