Tuz yüzyıllar boyu en önemli gıda maddelerinden. Basit tanımıyla kimyasal bileşik olan sodyum klorürdür. Bu kadar önemli olmasının sebebi uzun yıllar önce insanların besinleri uzun süre saklamak için tuza başvurmalarıdır.
Birçok yerde tuzun zararlarını okuyor, yemekleri olabildiğince tuzsuz yapmaya çalışıyoruz. Aslında bu durum hep sorulan şu soruyu getiriyor akla “Tuz zararlı mıdır?”
Bizce değildir. Bu yazımız daha çok hiç tuz tüketilmemesinin daha doğru olduğunu düşünenler için. Biz tuz tüketiminin dengeli ve ihtiyacın üstüne çıkılmayacak derecede olmasının vücut için elzem ve ideal olduğunu savunuyoruz. Bir tatlı kaşığı yani 5gr tuz günlük tuz ihtiyacımızı karşılamaktadır.
Diyetisyen Pınar Demirkaya konu hakkında bilgiler verdi.