Son dakika tuz haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tuz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tuz haber sayfamızda...
Bazı gıdalar, lezzetli olmaları nedeniyle sıkça tercih edilse de uzun vadede vücuda zararlı etkiler yaratabilir. Yüksek şeker, tuz ve doymuş yağ içeren bu gıdalar; sağlığı olumsuz etkileyebilir. Doğal ve dengeli beslenmek, vücudu beslerken aşırıya kaçmadan tatları da keyifle tüketmenin en iyi yoludur. Peki, hangi besin vücuda zarar veriyor? Olumsuz etkileri nelerdir?
Biz şefler, her mutfağı kökleriyle anlamaya çalışırız. Portekiz mutfağı, benim için deniz kokusunun, Akdeniz’in ve tarihin tabaklara işlenmiş hali gibi. Bu ülke, yalnızca tarihiyle değil, gastronomik
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, aşırı tuz tüketiminin böbrek yetmezliği ve kalp hastalıkları riskini artırdığını söyledi.
Öğretmenlik, toplumların inşasında temel bir yapı taşını temsil eden, sabır ve özveri gerektiren kutsal bir meslektir. Tıpkı usta bir şefin her malzemeyi özenle seçerek eşsiz lezzetler yaratması gibi,
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Uygulama şehirlerarası yollarda tüm yolcu ve eşya taşıyan araçlar için zorunlu olacak. Hususi araç sahiplerinin de kış lastiği takmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.
Sağlık Bakanlığınca, "Obezite ile Mücadele ve Fiziksel Aktivite 2024-2028 Eylem Planı" kapsamında, 10 ayda yaklaşık 800 bin kişiye eğitim verildi, okullarda da yaklaşık 2 milyon öğrenci ve okul personeline bilgilendirme yapıldı.
Doğal sabunlar, cilt bakımında kimyasal içeriklerden kaçınmak isteyenler için ideal bir tercihtir. Cilt dostu bileşenler içeren bu sabunlar, cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar ve doğal dengeyi korur. Düzenli kullanım, sağlıklı ve parlak bir cilt görünümünü destekler, zararlı etkilerden korunmasına yardımcı olur. Peki, cilt bakımda hangi doğal sabun kullanılabilir?
Çankırı’da bir işletmeci, kumda pişen Türk kahvesine ilin meşhur kaya tuzu ile rakip oldu. Tuzda pişen kahve, lezzetiyle müşterilerinden ilgi görüyor. Hititler’den kalan ve yerin 150 metre altından çıkartılan tuz mağarasından elde edilen kaya tuzlarının üzerinde kavrulan Türk kahvesi, kentte büyük beğeni topladı. 350 dereceye kadar ısıtılan kum ve tuz karışımında pişirilen kahveyi içen vatandaşlar, yapılan kahvenin makine veya ateşte pişmesinden çok daha farklı olduğunu belirtti.
Beslenme alışkanlıklarında dikkat edilmediğinde masum görünen gıdalar bile sağlığımızı tehdit edebilir. Özellikle belirli maddeleri fazlaca içeren besinler, organların doğal işleyişine yük bindirir. Sıklıkla tüketilen bir baharat ya da işlenmiş bir ürün, zamanla istenmeyen etkiler yaratabilir. Peki, hangi gıda böbreklerin ve diğer organların sağlığını bozuyor?
Çankırı'da Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" diye adlandırılan mağarada tedavi gören astım ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastaları yeniden rahat nefes almanın mutluluğunu yaşıyor.
UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 5. maçında A Milli Takım ile Galler karşılaşmasının Kayseri'de olması pastırmacı esnafına can suyu oldu. 20 yıldır pastırmacılık yapan Bülent Evci, “Maç dolayısıyla Kayseri’de her yer doldu taştı” dedi. İşte Kayseri'de sıraların oluştuğu o gıda...
Böbrekler, vücudumuzun filtreleme sistemi olarak çalışan hayati organlarımızdır. Kanı temizleyip toksinleri uzaklaştırır, su ve tuz dengesini düzenler. Ancak zamanla böbrekler, yetersiz su tüketimi, sağlıksız beslenme ve toksin birikimi nedeniyle zorlanabilir. Bu durumu engellemek ve böbreklerimizi daha iyi korumak adına tüketebileceğimiz bazı besin grupları bulunur. Özellikle bir karışım var ki içindeki her bir element böbreklerimizi resmen resetliyor. İşte o mucize detoks tarifi...
Sonbaharın son ayı olan kasım, mevsim geçişleriyle birlikte sofralarımıza sağlıklı ve taze ürünler getiriyor. Bu ayda tüketilen sebze ve meyveler, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlarken bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. İşte kasım ayında tüketilmesi gereken sebze ve meyveler!
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Cilt sağlığımız zaman içerisinde farklı pek çok nedene bağlı olarak yıpranabiliyor. Bir ürün var ki hem doğal hem de cildi ölü derilerden arındırıyor! Ter kokusunu anında kesen o mucize sabun bakın neymiş...
Ayran, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak öne çıksa da, sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çekiyor. İçeriğindeki yoğurt, su ve tuz sayesinde hem besleyici hem de ferahlatıcı bir alternatif olan ayran, vücuda enerji vermenin yanı sıra tansiyonu dengelemeye yardımcı oluyor. Peki, tansiyona ne iyi gelir? Ayrana ne eklenir?
Sevgili okurlar; bu hafta Ulu Önderimiz Atatürk’ün ölüm yıldönümüne denk gelen bu özel günde, yazımı onun hüzünlü son yemeği üzerine yazmak istedim. Farklı kaynaklardan ve değerli tarihçi Murat Bardakçı’nın yazdığı yazılardan öğrendiğim kadarıyla ömrünü ülkesine adayan bu büyük lider,
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında, turistik Doğu Ekspresi bilet satışlarının, yetkili seyahat acentelerince, paket tur satışı olarak başlatıldığına işaret ederek, "Bireysel yolculara ayrılan vagonlar için bilet satışları da yarın başlıyor." değerlendirmesini yaptı.
Günlük hayatımızda her sofrada yer bulan bazı besinlerin, fazla tüketildiğinde vücut sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Özellikle mutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan bazı malzemeler, düşündüğünüzden çok daha fazla sağlık riski taşıyor. Bu temel besinlerin aslında vücutta nasıl etkilere yol açtığını öğrenmek, sağlıklı yaşam için büyük bir fark yaratabilir. Peki, nedir bu besin nedir?
Turşu, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, fazla tüketildiğinde sağlığa olumsuz etkiler yaratabiliyor. Probiyotik kaynağı olarak bilinen ve bağışıklık sistemini destekleyen turşu, sindirim sistemine faydalı olsa da yüksek tuz içeriği nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken bir yiyecek.