Mehmet YalçınkayaYılbaşı sofraları: Dostluk ve sevgi şöleni

HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı sofraları: Dostluk ve sevgi şöleni

Bir yıl daha geride kalırken, yılbaşı gecesi yalnızca takvimde bir tarih değişikliğinden ibaret değildir. O gece, dostluğun, ailenin ve sevginin etrafında örülen sıcacık bir hikaye başlar. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan yılbaşı sofraları, bu hikayenin en güzel sahnesidir. O sofralar ki sadece yemeklerle değil, geçmişin anıları ve geleceğe dair umutlarla donatılır. Bir tabakta annenizin elleriyle yaptığı yaprak sarma, diğerinde bir arkadaşın getirdiği tarçın kokulu kurabiye… Hepsinin içinde biraz emek, biraz hatıra, çokça sevgi vardır. Ocakta kaynayan çorba, geçmişin sıcaklığını bugüne taşır; masanın köşesinde duran kestaneli pilav ise hep bir ağızdan edilen kahkahaların eşlikçisidir. Yılbaşı sofrası, bir şölen gibi kurulur ama asıl lezzet, paylaşılan anlarda gizlidir. Birlikte kaldırılan kadehler, sessiz bir ‘iyi ki varsın’ teşekkürüdür. Yenilen her lokma, dostlukların ve aile bağlarının ne kadar kıymetli olduğunu fısıldar. Saat tam gece yarısını gösterdiğinde, belki de bu sofralarda toplanan herkes aynı dileği tutar: Sevgi hiç eksilmesin, hayat hep bu sofralar kadar bereketli olsun. Yılbaşı sofraları, bir arada olmanın ne büyük bir armağan olduğunu hatırlatır. Bu yıl da sofralarınız dostlukla, sevgiyle ve unutulmaz anılarla dolsun. Yeni yıl hepimize umut getirsin! Bu özel sofralara ‘Esnaf’ kitabımdan bir tarifle eşlik etmek isterim. Sağlıkla, afiyetle, neşeyle, yensin…

Haberin Devamı

TULUM TAVUK

Malzemeler (10 Porsiyon)

* 10 adet tavuk but (kemiği çıkarılmış)

MARİNASYON SOSU İÇİN:

* 1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 4 diş sarımsak (havanda ezilmiş)
* 2 dal biberiye
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
* Tuz
* Karabiber

KIZARTMA İÇİN:

* 2 su bardağı Ayçiçek yağı

SUNUM İÇİN:

* 2 su bardağı Ayçiçek yağı
* 3 adet patates (büyük boy, kızartmalık doğranmış)
* 4 adet domates (büyük boy, elma dilim kesilmiş)
* 10 adet yeşil biber (ikiye kesilmiş)

YAPILIŞI:

Tavuk butlarının kemiklerini çıkarın. Derin bir kap içine ayçiçek yağı, yoğurt, sarımsak, biberiye dalları, yenibahar, tatlı toz biber, tuz ve karabiberi ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın, marinasyon sosu hazır. Kemiksiz tavuk butlarını sos içine atın, iyice karıştırıp 1 saat dinlendirin. Tavada 2 bardak ayçiçek yağını kızdırın, marine edilmiş butları yağ ile mühürleyip rulo yaparak tepsiye dizin. 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Başka bir tavada yağı kızdırın, patatesleri kızartıp tavukların yanına alın. Aynı tavada yeşil kalacak şekilde biberleri, daha sonra domatesleri dağılmamasına özen göstererek ılıtın ve tavukların yanına ekleyip servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder