Rükzan SağırHollywood’un gençleşme sırrı zaman makinesi marifeti mi?

HABERİ PAYLAŞ

Hollywood’un gençleşme sırrı zaman makinesi marifeti mi?

Lindsay Lohan (38), Christina Aguilera (44), Martha Stewart (83), Jessica Simpson (44), Donatella Versace (69)... Yenilenen yüzleriyle karşımıza çıkınca estetik cerrahide gizli bir devrim yaşandığını düşündük. Sanki sihirli bir el, onları 20 yaş gençleştirmişti. Bu, bugün bilinen estetik işlemlerle mümkün mü? Yoksa herkesten sakladıkları yeni bir doktor tekniğinin eseri mi oldukları sorusu iyice gizem kazandı. Çalışmaları dünya çapında ilgiyle izlenen medarı iftiharımız Profesör Doktor Akın Yücel’in engin bilgilerine başvurdum. Prof. Yücel, “Bu hikaye sadece ameliyat masasında başlamıyor. Sonuç, sizin genetik yapınız, doku kaliteniz ve kendinize nasıl baktığınızla şekillenir” diye başladı söze. “Botoks yaptırabilirsiniz. Dolgularla hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz. Ama Hollywood ünlülerinin sonuçlarına ulaşmak, onların hayat standardını yaşamadan mümkün değil. Çünkü mesele yalnızca şakak germek ya da mezoterapi yaptırmak değil. Her sabah sporunu aksatmamak, uykuya, beslenmeye özen göstermek, düzenli masajlarla cildi desteklemek gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

Hollywood’un gençleşme sırrı zaman makinesi marifeti mi

‘EN İYİ YÜZ GERME, ANLAŞILMAYANDIR’

Yani Hollywood yıldızlarının güzelliği, bir ameliyat masalından çok, bir yaşam tarzı yatırımı. “Estetik cerrahi bir mucize sunmaz. Onlarla aynı işlemleri yaptırsanız bile aynı sonuçları beklemek, bir Kraliyet aşçısının yemeğini ilk denemede birebir yapmayı ummak kadar hayalperestçe. Belli bir yaşın üzerinde yüz germe ameliyatı olmadan daha genç ve iyi görünmek mümkün değil” dedi. Ve en iyi yüz germe ameliyatının en zor anlaşılan olduğunu, hatta anlaşılmadığını söyledi. “Henüz saatleri geri alacak yöntem gelişmedi. Ama beş yıl içinde hücresel yaşlanmayı durduracak teknolojiler ve ekzozom tedavilerinin gelişmesiyle birlikte büyük yenilikler bekliyoruz” diye ekledi. Evet, zaten yeni bir teknoloji olsa, bundan Türk doktorların haberi olmaması mümkün değil. Cerrahi pratikte bizim cerrahlarımızın eline su dökebilecek uzman çok az çünkü ve uluslararası pek çok kongrede onların pratiğinden faydalanılıyor! Bizzat Prof. Yücel’in neredeyse her hafta bir başka ülkede olduğunu biliyorum. Şimdi, özetle... Bu adı geçen ünlülerin çok iyi ellerde yüz ve boyun germe ameliyatı yaptırdığı, botoks, dolgu, yağ dokusu dolguları ile göz kapağı ameliyatları olduklarını ve mezoterapi, dermapen gibi düzenli medikal kozmetik işlemler uyguladıkları kesin bilgi. Ayrıca büyüme hormonu kullanımı da çok yaygın ancak bu çok hassas bir bilgi. Hekim gözetimi olmadan kullanımları çok riskli.

Haberin Devamı

Hollywood’un gençleşme sırrı zaman makinesi marifeti mi

HER GÖRDÜĞÜNE İNANMA!

Geçen hafta Meghan Markle’ın bazı ‘editlenmemiş’ fotoğrafları dolaşıma girdi. İngiliz Prens Harry’nin karısı olan Meghan, ABD’li bir aktris. Ve Hollywood’daki bazı propagandaların lokomotifi rolünde. Yani onun imajı oldukça önemli. Jennifer Lopez’in de zaman zaman böyle görüntüleri ‘sızıyor.’ Prof. Yücel’e yukarıdaki yazıda adı geçen ünlülerin hangi işlemleri yaptırmış olabileceğini sorduğumda tespitlerini yaptıktan sonra “profesyonel makyaj, gelişmiş filtre ve photoshop tekniklerinin de bolca kullanıldığını” söylemişti. Kültürel süper güç olmak isteyen ABD’nin dünyaya sunduğu ünlü yüzler size hayal edemeyeceğiniz kadar büyüleyici geliyorsa, hayal gücünüzün sınırlarına güvenin derim...

Haberin Devamı

 Hollywood’un gençleşme sırrı zaman makinesi marifeti mi

Hermes Birkin’in karizması çizildi

Sadece zenginlerin ve güçlülerin erişebildiği kutsal bir ikon olan Hermes Birkin çantalar ‘ayağa düştü!’. Süpermarket zinciri Walmart’ta çantanın muadili, 78 dolara satışa çıktı. Yok satıyor! Alanlar sosyal medyada ‘kutu açma’ videolarıyla çantalarını gösteriyor. Pahalı bir ikonu satın almak yerine, o ikonun yarattığı ‘algının’ düşük bütçeyle satıldığını ve kitlelerin de bunu almaktan gurur duyduğunu ve sergilemek için yarıştığını ilk kez görüyoruz! Şimdiye kadar da çok kez Birkin muadili yapıldı. Ama böyle bir toplumsal damar yoktu. Yani alanlar, bu durumdan utanır, orijinalmiş gibi davranmaya çalışırdı. Bu arada Hermes’in hukuki olarak bu konuda yapabileceği şeyler de sınırlı. Çünkü replika ve imitasyon ürün aynı şey değil. Replikalar orijinallik iddiasında olmadığından yasal olarak sorun teşkil etmiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder