Unutkanlığı ortadan kaldırıyor! Hafızayı çelik gibi yapan besin: 1 parça yiyen zehir gibi kafaya sahip oluyor

Bitter çikolata severek tüketilen atıştırmalıklardan biri. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bitter çikolata vücuda pek çok fayda sağlıyor. Tadıyla mest eden bitter çikolatanın faydaları saymakla bitmezken kanser, parkinson ve alzheimer hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunuyor.

Bitter çikolata, genellikle kakao oranı yüksek ve şeker oranı düşük olan bir çikolata türüdür. Kakao içeriği genellikle %70 veya daha fazladır, ancak bu oran markaya ve ürüne göre değişebilir. Bitter çikolata, daha az işlenmiş kakao kullanıldığı için genellikle daha yoğun bir kakao aromasına sahiptir ve tat olarak daha az tatlıdır.

Sağlık açısından faydaları nedeniyle tercih edilir; içerdiği yüksek kakao oranı sayesinde antioksidanlar açısından zengindir ve kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmalar bulunmaktadır.
Ayrıca, bitter çikolatanın kan basıncını düşürmeye ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabileceği de düşünülmektedir. Tatlılığın az olması nedeniyle, genellikle yetişkinler tarafından tercih edilen bir çikolata çeşididir.

Antioksidan özelliği yüksek bir besin olan bitter çikolata içerisinde bulundurduğu finilatinamin maddesi ile mutluluk hormonunun salgılanmasında yardımcı olurken vücutta bulunan yararlı bakterilerin artmasına da imkan sağlıyor.

Günde 20 gram bitter çikolatanın tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı, Esra Koçak, "Bitter çikolata antioksidan özelliği yüksek bir besindir. Bu özelliğiyle doku hasarının önlenmesinde, kanser, parkinson ve alzheimer gibi hastalıklardan korunmada yardımcıdır. Bitter çikolata kan basıncının düşmesinde etkilidir. Bu durumda kalp hastalıkları riskini azaltır" dedi.

Bitter çikolatanın Alzheimer, kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Koçak, "Kakao ağacı çekirdeğinden yapılmış bitter çikolata çalışmalarla da kanıtlanmış faydalı bir besindir.

Öncelikle çikolatanın bitter olarak kabul edilebilmesi için en az yüzde 50 oranında kakao yağı içermelidir. Sağlık açısından faydalarından bahsedebilmek içinde kakao yağı yüzdesinin en az yüzde 70 olması gerekir. Besleyici özelliği, sindirime yardımcı olma özelliği ve önemli miktarda içerdiği demir, magnezyum, bakır, çinko, selenyum ve potasyum gibi minerallerden bulunuyor.

Bitter çikolata antioksidan özelliği yüksek bir besindir. Bu özelliğiyle doku hasarının önlenmesinde, kanser, parkinson ve alzheimer gibi hastalıklardan korunmada yardımcıdır. Bitter çikolata kan basıncının düşmesinde etkilidir. Bu durumda kalp hastalıkları riskini azaltır.

Bitter çikolata için depresyonun tatlı ilacı da diyebiliriz. İçerdiği finilatinamin maddesi mutluluk hormonunun salgılanmasında yardımcıdır, aynı zamanda bitter çikolata tüketiminin vücutta bulunan yararlı bakterilerinin miktarını artırdığı görülmüştür.

Bitter çikolatadan doğru şekilde yararlanmak için kakao oranı yüksek ve şekersiz olanı tercih edilmeli ve günlük 20 gramı geçmemeliyiz" şeklinde konuştu.