Diyetisyen Gizem Gençyürek Yılmaz, vegan beslenmede hiçbir şekilde hayvan eti ve ürünleri, süt, yumurta, bal ve bunları içeren besinlerin tüketilmediğini belirterek “Bu beslenme biçiminin tercih edilmesinin farklı sebepleri olabilir. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle, bazen dinsel inanışlar sebebiyle, kimi zaman hayata bakış açısı, bazıları ise hayvan hakları koruyuculuğu gibi çeşitli nedenlerle bu beslenme biçimini tercih ederler. Kişilerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için almaları zorunlu olan besinler ve besin öğeleri vardır. Karbonhidratlar, proteinler, yağlar gibi makro besin öğelerinin yanında birçok vitaminlere, minerallere ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyacımız olan besin öğelerini ise besinlerin çeşitliliği ve renkliliği sayesinde tamamlarız. B12 vitamini gibi bazı besin öğeleri bitkisel kaynaklı besinlerde bulunmaz, bu nedenle vegan beslenme biçimini tercih eden kişilerde bu vitaminin eksikliği kaçınılmazdır. Bu nedenle diğer ihtiyacımız olan besin öğelerinin eksikliğine bağlı birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz” diye konuştu.