Bağışıklık sisteminizi daha fazla desteklemek için çilek, kivi, portakal ve diğer turunçgiller gibi C vitamini bakımından zengin meyveleri eşleştirin. Bağışıklığınızı artırmak için yaban mersini ve kırmızı üzümü karıştırıp tüketin. Yeni çalışmalara göre bu iki meyveyi eşleştirmenin ayrı ayrı yemeye kıyasla daha fazla antioksidan etkisi bulunmaktadır.
Muz ve yoğurt, vücudunuz için çok çeşitli besin öğeleri sunar. Muz, potasyum, folat, vitamin C ve B6 kaynağıdır. Yoğurt ise önemli miktarda kalsiyum, çinko, fosfor ve protein içerir.
Meyvedeki şekerin sindirimi ve kana karışması kolaydır. Özellikle meyve yedikten hemen sonra acıkanlar ve diyabet hastaları, meyvelerin yanında az miktarda yağsız bir süt ürünü tüketebilir. Küçük, kabuklu bir elma ve süt ya da ince bir dilim karpuz ve peynir güzel bir kombinasyon olacaktır. Tatlı tüketiminde sütlü ya da meyveli olanları tercih edin. Hem sütlü hem de meyveli tatlılarla beraber mutlaka tarçın kullanın. Tarçın, kan şekerini dengeleyen ve şeker isteğini bastıran etkisi sayesinde daha az şeker kullanılmış tatlılarla daha sağlıklı bir seçenek sunar.