Yeşil erik yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pazar tezgahlarında yerini alıyor. Herkesin severek tükettiği yeşil erik, ilkbahar ve yaz aylarında en çok tüketilen meyveler arasında. Yeşil erik vücut için oldukça faydalı bir meyve. Ancak yeşil eriğin faydalarından yararlanmak için doğru tüketmek gerekiyor. Yeşil erik, anti aging özelliği sayesinde cildi yeniliyor ve cildin erken yaşlanmasını önlüyor. Cilt tonunu eşitlemesiyle bilinen yeşil erik, cildi yeniliyor ve lekelerin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Yeşil erik yoğurt, ayran gibi besinlerle tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır. Bu etki, kemik ve diş sağlığı üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratır. Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengin olan erik, vücudun demir emme kabiliyetini artırır ve kan dolaşımını iyileştirir. Yeşil erik lif açısından çok zengindir. Diyet listeniz ve ara öğünlerinizi sağlıklı geçirmek için eriğe başvurabilirsiniz çünkü kalori oranı oldukça düşüktür. Bu sebeple diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Zayıflamak isteyenlerin yeşil eriği mutlaka diyet listelerine eklemesi önerilir. A, C vitamini, lif ve potasyum kaynağı olan yeşil erik, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve bilhassa yaz nezlesine karşı sizi korur. İyi bir antioksidan kaynağı olduğu için serbest radikallere meydan okuyarak, kalp sağlığınızı korur. Genellikler herkes yeşil eriği tuzla birlikte tüketiyor. Bu kesinlikle doğru bilinen bir yanlış. Yeşil eriği tuz ile birlikte tüketmek vücudunuzda ödem birikmesine sebep oluyor. Ayrıca farkında olmadan erikle birlikte tüketilen aşırı tuz tansiyonu yükseltebilir ve ayrıca böbreklere aşırı yük binmesine neden olabilir. Vücut sağlığınız için eriği mutlaka tuz kullanmadan tüketmeniz öneriliyor.