TAM YAĞLI SÜT VE PEYNİR
Mitchell'e göre, "Tam yağlı süt ve peynir , yediğimiz yiyeceklerin çoğunda süt ürünleri çok sık kullanıldığından, bireyler ve toplum için gerçek bir sağlık sorunu teşkil ediyor. inme ve kalp krizinin ana nedeni - hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde önde gelen ölüm nedenlerinden ikisi. Bu nedenle, normal diyetinize dönmeden önce her gün tam olarak ne kadar süt ve peynir tüketmeniz gerektiğini anlamak önemlidir. Sağlık uzmanları süt ürünleri alımını günde en fazla 2 porsiyonla sınırlandırırken, bunun çoğunu soya sütü veya badem sütü gibi sağlıklı alternatiflerle değiştirmek diyeti sağlıklı beslenme seçenekleriyle dengelemek için zaman ayırmak, formda ve aktif kalmamıza yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir.
Diyetimizdeki tam yağlı süt ve süt ürünleri miktarını azaltmak, genel sağlığımızı iyileştirmenin harika bir yolu olabilir. Etkili bir strateji, porsiyon boyutlarını azaltmaktır. Örneğin, her gün düzenli olarak bir kase yoğurt yemek yerine, tek porsiyonluk bir porsiyon boyutunu seçebiliriz. Ayrıca yağsız süt veya yoğurt gibi popüler süt ürünlerinin düşük yağlı versiyonlarını yüksek protein içeriğine sahiptir. Daha az yağlı olanları da tercih edebiliriz. Ek olarak, soya, hindistancevizi, yulaf veya badem sütü gibi süt ürünü olmayan alternatifler, geleneksel süt ürünlerinde bulunan ekstra doymuş yağ ve kolesterol olmadan eşit derecede lezzetli bir ikame sağlar. Ayrıca, tam yağlı peynir yerine yağı azaltılmış sütten yapılan keçi peyniri almak, yağ alımını azaltabilir ve yemeklere lezzetli bir tat katabilir."