Adana ValiliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde, BüyükÅŸehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluÅŸlarının katkılarıyla düzenlenen ve bu sene teması 'GeçmiÅŸten GeleceÄŸe Miras: Mutfak' olarak belirlenen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta baÅŸladı. Adana Lezzet Festivali’nin gala gecesi, Adana Müzesi’nin bahçesinde gerçekleÅŸtirildi.
“Her festival, Adana'nın tanıtımına katkı saÄŸlıyor”
Gecede konuÅŸan Adana BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar, Adana’nın sadece yemekleriyle deÄŸil, tarihi ve turistik güzellikleriyle de ön plana çıkan bir ÅŸehir olduÄŸunu söyledi. Karalar, “Adana, tarihini lezzete evirmiÅŸ bir kent. Bu kadar güzelliÄŸin Adanalılar tarafından bilinmesi gerçekten insafsızlık olurdu. Bunu herkes paylaÅŸmak gerekiyordu, o nedenle lezzet festivali bunu saÄŸlayan festival oldu. Her festival, Adana'nın tanıtımına katkı saÄŸlıyor. Adana’nın son yıllardaki baÅŸarısı kentteki birliktelikten kaynaklanıyor” diye konuÅŸtu.
“Festival biter bitmez hazırlıklara baÅŸlıyoruz”
Adana Valisi Süleyman Elban ise kentin özel bir coÄŸrafi konuma sahip olduÄŸunu aktararak, “Bir önceki yıl sıfır atığı hedeflemiÅŸ tek festivaldi bu sene karbon ayak izini sıfır olarak hedefleyen bir festival olduk. Birçok alandan misafirlerimizin olduÄŸu çok farklı bir festival yaÅŸayacağınızı ümit ediyorum. Bu festival 3. gününden sonra yeni yılın festival hazırlığına baÅŸlıyoruz. Her konuda çok titiz bir çalışmayı hemen baÅŸlatıyoruz” ifadelerini kullandı.
KonuÅŸmaların ardından 36 stanttaki Adana’ya özgü 140 yemeÄŸin bulunduÄŸu açık büfeden Adana Valisi Süleyman Elban ve kent protokolü sıraya girerek istediklerini aldı.