Gündem2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu? Geri sayım başladı!

2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu? Geri sayım başladı!

Paylaş
2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu? Geri sayım başladı!

Olimpiyatlar, bu sene Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek. 4 yıl aralıklarla düzenlenen olimpiyatlar, tüm dünyada yapılan en büyük etkinlikler arasında bulunuyor. Sporseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği bu organizasyonun bugünkü başlangıç tarihi ise merak konusu oldu. Olimpiyat oyunlarını yakından takip etmek isteyenler, organizasyonun başlangıç tarihini kaçırmak istemiyorlar. Peki, 2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu?

Paris Olimpiyatları’nda atıcılık, bisiklet, atletizm, boks, güreş, okçuluk ve voleybol gibi kategorilerde oyunlar oynanacak. Milli sporcularımızın da katılım göstereceği bu organizasyonda birçok madalya dağıtılacak. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda içlerinde Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli’nin de yer aldığı 13 isim madalya alarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatmıştı. Bu heyecanın ardından spor tutkunları, Paris olimpiyatları ne zaman sorgusu yapmaya başladı. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

PARİS OLİMPİYATLARI 2024

Yaklaşık 10.500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda 32 dalda madalya verilecek. 35 tesiste yapılacak organizasyonun başlangıç tarihi ise belli oldu. 306 madalyanın dağıtılacağı Paris Olimpiyatları, 26 Temmuz’da başlayacak. Olimpiyat açılışı, 26 Temmuz Cuma günü saat 22.00’de yapılacak. 11 Ağustos’a kadar devam edecek Paris olimpiyatları 2024’te 45 bin gönüllü yer alacak.

PARİS OLİMPİYATLARINA TÜRKİYE’DEN KAÇ SPORCU KATILIM SAĞLAYACAK?

Paris Olimpiyatları tarihinin belli olmasının ardından merak edilen bir diğer konu ise Türkiye’den toplamda kaç sporcunun katılacağı oldu. Son olarak 29 Mayıs’ta güncellenen listeye göre 78 Türk sporcu olimpiyatlarda madalya için mücadele verecek.

Haberin Devamı

PARİS OLİMPİYATLARI’NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK 5 SPORCU BARÜ’DEN

2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlıyor Tarih belli oldu mu Geri sayım başladı

Bartın Üniversitesinden (BARÜ) 5 milli sporcu 2024 Paris Olimpiyatlarında güreş ve halter branşlarında Türkiye’yi temsil edecek. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 2024 Paris Olimpiyatları heyecanı yaşanıyor. Bugüne kadar Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında 30’u birincilik olmak üzere 97 derece kazanan BARÜ’lü milli sporcular şimdi ise gözlerini 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Fransa’da yapılacak olimpiyatlara dikti. Türkiye’den 78 milli sporcunun kota aldığı 2024 Paris Olimpiyatlarında BARÜ’den 5 milli sporcu yer aldı.