Gündem'28 Şubat artıklarına boyun eğmeyeceğiz'

'28 Şubat artıklarına boyun eğmeyeceğiz'

Paylaş
'28 Şubat artıklarına boyun eğmeyeceğiz'

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tanıtımına katılan Cumhurbaşk anı Tayyip Erdoğan, geçmişte eğitim sisteminin ezberci ve yasakçı olduğunu söyledi. Erdoğan, Ankara’da yaşanan bir olayı anımsatıp, “Öğrencilerin sınav öncesinde veli leriyle camiye davet edilmesi birilerini rahatsız ediyor. 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir’deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’na katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, modelin hazırlanmasında emeği olan herkese şükranlarını sunarak, “Her yıl bütçeden aslan payını eğitime ayırdığımız gibi bu yıl da geleneği bozmayarak yaklaşık 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettik” dedi. Eğitimde fırsat eşitliğini artırdıklarını söyleyen Erdoğan “5 yaş okullaşma oranını yüzde 95’e çıkardık. Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümetiyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘KÜRESEL DAYATMA’

Seçmeli ders havuzunu genişlettiklerini söyleyen Erdoğan, “Nezaket ve görgü kuralları gibi dersler ilave ettik. Aile konusu bizim için hayati öneme sahiptir” diye konuştu. Erdoğan, “Çocuklar küresel kültürün dayatmalarına maruz kalıyor. Çizgi filmlerden sinema yapımlarına kadar pek çok alanda evlatlarımız bu projelerle sık sık karşılaşıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti: “Eğitim sistemimiz ezberciliğe dayanıyordu. Yasakçılık ve tek tipleştirme dönemin özelliğiydi. Başörtüsü sadece üniversitede değil, kamuda bile yasaktı. Birileri yasakların kalkmasını istemedi” dedi.

‘ZORLAMA YOK’

Ankara Mamak Millî Eğitim Müdürlüğü, 2 Haziran’da düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi okullara yazı gönderip öğrencilerin ve velilerin, sabah namazı ve moral motivasyon duasına katılmaya teşvik edilmesini istemişti. Erdoğan, “Öğrencilerimizin sınav öncesinde velilerimizle birlikte camiye davet edilmesi birilerini rahatsız ediyor. Kimseyi zorlama yok. Buna bile tahammül edemiyorlar. 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘GELİN VAZGEÇİN’

Türkiye’nin gözden çıkarabileceği tek bir evladı bile olmadığını söyleyen Erdoğan, “Eğitim, öğretim konusunu günübirlik siyasi tartışmaların çekişme alanından uzak tutalım, yıpratmayalım istiyoruz. Bu meseleyi ideolojik kavgalarınıza meze yapmaktan gelin vazgeçin” ifadelerini kullandı. 4 çocuğunun da imam hatip mezunu olduğunu söyleyen Erdoğan “Mesele imam hatibi bitirmek değil. İmam hatipten sonra bu çocuklar neleri bitiriyor. Harvard’sa Harvard...” dedi.