Gündem29 Ekim'de Külliye'de görüşme

29 Ekim'de Külliye'de görüşme

Paylaş
29 Ekim'de Külliye'de görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel siyasette ‘yumuşama’ ve ‘normalleşme’ olarak tanımlanan süreçte karşılıklı ziyaretlerde bir araya gelmişti. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel’in 29 Ekim Resepsiyonu’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşebileceğini söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı arayarak bayramlaşmıştı. Özel, daha sonra 2 Mayıs’ta Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 18 yıl aradan sonra 11 Haziran’da CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Özgür Özel’e iadeyi ziyarette bulunmuştu. İki lider son olarak 20 Temmuz’da, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü için Lefkoşa’da düzenlenen törene katılmıştı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU HİÇ GİTMEDİ

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş dün CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan ile Özel’in KKTC’deki duruşunun önemli olduğunu söyleyen Elitaş, “Siyasette normalleşme sürüyor. 29 Ekim’de Külliye’de resepsiyon olur. Kılıçdaroğlu, Küliye’ye gitmemişti. Ama Sayın Özel, Külliye’ye giderek resepsiyona katılır. Özel ve Erdoğan görüşme fırsatı bulabilir” dedi. Elitaş, CHP’nin ekonomi kurmaylarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ziyaretinin ardından sergilenen tavrın iletişimi protokol haline getirdiğini söyledi.

‘ÖZEL’E BASKI YAPIYORLAR’

Mustafa Elitaş, CHP Lideri Özgür Özel’in erken seçim çağrılarına değindi. Elitaş, “Erken seçim konusunda Özgür Özel’e baskı yapıyorlar. CHP’de parti içi dinamikler sıkıntıda. 2028 yılına kadar bizim gündemimizde seçim yok” diye konuştu. Elitaş, Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü konusunda, “Suriye’de iç huzur hakim olursa bu insanlar kendi ülkelerine dönerler” dedi. Cumhur İttifakı’nın kolayca bozulmayacağını ifade eden Elitaş, “Cumhur İttifakı’nın temelleri sağlamdır” diye konuştu.

Haberin Devamı